Bergen op Zoom

Bergen op Zoom start met aanleg snelfietsroute: ‘Niet zomaar wat tegeltjes’

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Terwijl auto’s voorbij razen over de snelweg, wipt wethouder Hans Peter Verroen ondertussen een tegel uit het fietspad langs de militaire erevelden in Bergen op Zoom. De eerste schop in de grond, vormt de officiële aftrap van de aanleg van de snelfietsroute naar Roosendaal.

In Roosendaal werd vorig jaar al gestart met de aanleg van de F58. Hiermee staan fietsers binnen een half uur in Bergen op Zoom. Daar wordt nu ook gewerkt aan het traject. Eén december volgend jaar moet het gereed zijn.

Metamorfose

Een stuk van het fietspad krijgt een verlegging en verbreding voor de doorgaande fietsroute, waar zo min mogelijk kruisingen komen. Om het geheel goed begaanbaar te maken voor fietsen en speed pedelecs, krijgt de weg een metamorfose.

Kosten? Ruim 2,5 miljoen euro. “Het moet geen hobbelig gedoe zijn, maar een vlakke baan waar je kunt rijden”, aldus Verroen.

Fietsersverdubbeling

“Voor het zover is, wordt het project in fases uitgevoerd,” licht projectleider Cees van den Kieboom toe. Waar er nu vijfhonderd fietsers per dag langs de militaire erevelden fietsen, moet dat met de komst van de snelfietsroute een verdubbeling worden.

“We willen mensen namelijk verleiden om vaker de fiets te pakken dan de auto.” De wethouder vult aan: “We willen ze van de A58 naar de F58 krijgen.”

Lees ook: Staatssecretaris Van Veldhoven bij aanleg F58: Wie slim is, stapt op de fiets Lees ook: Snelfietsroute F58 tussen Roosendaal en Bergen op Zoom gaat er komen