Bergen op Zoom

Betekenisvol in Beeld biedt jongeren nieuwe kans op arbeidsmarkt

Redactie Redactie

De coronacrisis heeft voor iedereen gevolgen. Een groep die hard getroffen is, zijn de starters. Samen in de Regio, Innergie en ISD bundelen de krachten samen en willen deze groep een kans bieden. Met het project Betekenisvol in Beeld willen de samenwerkende partijen workshops en praktijkopdrachten geven aan jongeren die thuiszitten door de coronacrisis.

Door: Maarten Elst en Jerom Huijskens

Door corona zitten veel jongeren en starters niet op de arbeidsmarkt, maar zitten ze thuis. Sommigen raakten hun baan kwijt, terwijl starters een valse start kennen op de arbeidsmarkt en nog wachten op hun eerste baan. Ook het vinden van een fysieke stageplek is in tijden van coronacrisis geen gemakkelijke opgave, waardoor de kansen voor deze groep op de arbeidsmarkt fors teruglopen.

Reden te meer voor Samen in de Regio, Innergie en ISD om samen het project Betekenisvol in Beeld op te zetten. Samen met een aantal West-Brabantse uitzendbureaus en enkele subsidies zorgen zij er voor dat jongeren gemotiveerd blijven tijdens hun zoektocht naar een baan.

Betekenisvol in Beeld

Betekenisvol in Beeld wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidiebijdrage van het Coronafonds van de Provincie Noord-Brabant. ,,Iedereen betekent iets, daarom noemen wij het project Betekenisvol in Beeld. Deze jonge groep is waardevol en wij willen hen helpen door een geschikte plek voor ze te vinden,” zegt Anita Karremans van Samen in de Regio.

,,Betekenisvol in Beeld is een project waaraan 50 tot 80 jongeren aan deel kunnen nemen”, vervolgt Karremans. ,,Het gaat dan om jongeren die geen baan staan en feitelijk aan de kant staan. Deze groep willen wij een handje gaan helpen. Wij zijn dan ook dolgelukkig dat we een subsidie hebben gekregen van regio West-Brabant in samenwerking met de provincie en het regionaal Werkbedrijf.”

Begeleiding

Door middel van workshops en praktijkopdrachten, leren de kandidaten nieuwe skills voor de toekomst. “De maatschappij heeft deze groep mensen nodig”, vertelt Christel Bassing, mede-eigenaar van Innergie. ,,Wat we bieden is een aantal workshops en een mooi platform hier in de regio. We gaan kijken bij welke bedrijven of instanties zij terecht kunnen en hopelijk bieden we ze dan perspectief dat zij daar in de toekomst kunnen werken.”

Op zoek naar jong talent

,,Naast de training en de daadwerkelijke projecten is het van belang dat mensen daarna via het werkcentrum aan de slag gaan met een baan of een opleiding, in ieder geval een beter perspectief”, vervolgt Bassing. ,,In eerste instantie selecteren we jongeren via de sociale dienst, maar men mag zich zelf ook melden via [email protected]. Er zijn nog plaatsen en we hopen dat veel jonge mensen zich aanmelden,” zegt Bassing.