Roosendaal

Bezorgdheid om verhuizing snoepfabriek in Roosendaal leidt tot raadsvragen

De Red Band aan de Spoortstraat in Roosendaal (foto: Omroep Brabant)

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Omwonenden zijn bezorgd over de nieuwe locatie voor de Zweedse snoepfabrikant Cloetta in Roosendaal. De Red Band-fabrieken aan de Spoorstraat en de Gewenten verhuizen naar bedrijventerrein De Meeten II, aan het Spectrum. Het zou mogelijk gaan om een kavel groter dan zeven voetbalvelden.

D66 Roosendaal, Forum voor Democratie en de Roosendaalse Lijst hebben hier daarom onlangs raadsvragen over gesteld.

Vijf hectare

Bejar Taher (D66 Roosendaal), Peter Raijmaekers (Roosendaalse Lijst) en Corrie van Leerzum (Forum voor Democratie) zijn onder andere benieuwd of de grootte van het kavel – ruim vijf hectare – klopt en of hier toestemming vanuit de provincie voor nodig is.

Ook willen ze weten of de gemeente en Cloetta al een koopovereenkomst hebben gesloten voor de grond.

‘Niet zomaar een snoepjesfabriek’

Op het bedrijventerrein komt namelijk ‘een echt foodtechbedrijf’, vertelde wethouder Sanneke Vermeulen vorige maand al. Er komt een innovatielab en een research & development-lab in. “Cloetta is straks niet zomaar een snoepjesfabriek.”

“Alle omwonenden zullen betrokken worden bij de bouw van de fabriek, om gezamenlijk te beslissen hoe het terrein ingedeeld wordt”, verzekerde haar collega-wethouder Arwen van Gestel.

De drie partijen vragen zich inmiddels af of hoe het contact tussen de wethouder, omwonenden en de directie van Cloetta is geweest en hoe dit verder wordt vormgegeven.

Lees ook: Snoepbedrijf Cloetta blijft in Roosendaal, en verhuist naar nieuwe locatie Lees ook: Red Band-fabrieken in Roosendaal sluiten deuren, nieuwe fabriek in de maak