Roosendaal

Bijna elke mbo-student vindt inmiddels weer een stageplek

Kitty Joachems Kitty Joachems

Eerder dit jaar was er nog een flink gat tussen vraag en aanbod van stageplekken. Dat bleek uit onderzoek van de Roosendaalse Jongerenraad. De Jongerenraad gaf daarom een ongevraagd advies aan de Roosendaalse politiek. En met succes. De gemeente sprak met Curio en de Associate degrees Academie van Avans Hogeschool. Dat gaf verhelderende inzichten.

Wethouder René van Ginderen ging ook in gesprek met de Jongerenraad. Hij zei daarin dat hij jongeren graag binnen de gemeente Roosendaal houdt. De wethouder zit daarmee op één lijn met de Roosendaalse jongeren. Want zij lopen het liefst stage in hun eigen gemeente. “Lekker op de fiets naar de stageplek”, vinden de jongeren.

In het najaar van 2020 meldde Curio nog flinke tekorten aan mbo-stageplaatsen. Maar die problemen lijken nu voorbij. Dat komt voornamelijk door de corona versoepelingen en het aantrekken van de economie. In sommige sectoren, zoals techniek, zijn inmiddels zelfs tekorten aan stagiaires. De cijfers bevestigen dat beeld. Op www.stagemarkt.nl staan op dit moment nog zo’n 800 stageplaatsen open in en om Roosendaal. De Jongerenraad en Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) bekijken nu samen welke oplossingen er verder zijn om het stage-aanbod verder te verfijnen.

Lees ook: Jongerenraad Roosendaal: help jongeren aan een stageplek Lees ook: Roosendaal Studentenstad moet investeren in stagemogelijkheden voor studenten