Halsteren

Bingo bij de boer: ‘Leuk en leerzaam tegelijkertijd’

Sven de Laet Sven de Laet

Bingoliefhebbers opgelet, want aanstaande zaterdag rollen de balletjes op een bijzondere plek. Bij zorgboerderij Den Hof in Halsteren wordt dan een heuse boerenbingo georganiseerd. “Zo leren we de deelnemers spelenderwijs wat over het boerenleven.”

Het idee komt oorspronkelijk van de Trotse Jonge Boeren, vertelt Mieke Oerlemans van de zorgboerderij. “Er is nog altijd veel onbegrip over het boerenleven. We krijgen ook regelmatig dezelfde vragen van mensen. Dat kunnen kleine, praktische dingetjes zijn, maar ook de grote problemen die nu in Den Haag spelen. Denk aan de  stikstofproblematiek.”

De bingo moet nu – naast een hoop lol – ook voor wat antwoorden op die vragen zorgen. “Mensen kunnen nu op een toegankelijke manier een kijkje bij ons op de boerderij nemen. Ze zijn van harte welkom om even bij de koeien op bezoek te gaan en kunnen bij ons terecht als ze ergens meer van willen weten. Zo is het leuk en leerzaam tegelijkertijd.”

De Trotse Jonge Boeren hopen uiteindelijk een hele tour op te zetten.

Het is de eerste boerenbingo in de regio, maar als het aan de organisatie ligt, zeker niet de laatste. “Wij zijn nu uitgekozen voor de primeur”, legt Mieke uit. “Maar de Trotse Jonge Boeren hopen uiteindelijk een volledige tour op te zetten.”

Wie geïnteresseerd is, kan zich nog inschrijven. “We hebben nog wel wat plekken over. Met een beetje geluk kunnen we ook lekker in de tuin zitten.” In totaal worden er zaterdag drie rondes gespeeld. Aanmelden kost 36 euro en kan via eventree.nl/evenement/boerenbingo.