Wouwse Plantage

Brein achter martelcontainer Wouwse Plantage krijgt maximale celstraf

De tandartsstoel in de martelcontainer aan de Julianaweg in Wouwse Plantage. ©OM

bron: Omroep Brabant bron: Omroep Brabant

De rechtbank heeft woensdag forse celstraffen opgelegd in de geruchtmakende zaak rond de zogeheten martelcontainer in Wouwse Plantage. De 50-jarige Roger P., alias Piet Costa, kreeg de maximaal mogelijke celstraf opgelegd.

P. is onlangs in Rotterdam veroordeeld tot vijftien jaar voor onder meer grootschalige, internationale handel in cocaïne.

De rechtbank moest in de martelcontainerzaak met die Rotterdamse veroordeling rekening houden. In totaal – voor beide zaken – kan P. maximaal zeventien jaar en negen maanden opgelegd worden. De rechtbank veroordeelde P. woensdag tot 33 maanden cel.

De medeverdachten kregen celstraffen tot 9 jaar opgelegd. De rechter sprak van “een groep die op nietsontziende wijze het recht in eigen hand wilde nemen”.

Cellencomplex van zeecontainers

P. en de zijnen zouden in een loods in Wouwse Plantage een cellencomplex van zes zeecontainers hebben gebouwd. Een zevende container was ingericht als martelkamer, voorzien van onder meer een oude tandartsstoel waarop slachtoffers konden worden vastgebonden. Een schreeuw om hulp zou onhoorbaar zijn geweest.

In het complex werd een waar arsenaal aan martelgereedschappen gevonden.

Snelle auto’s en politie-uniformen

In een loods in Rotterdam had de vermoedelijke bende een paar snelle auto’s gestald, die zouden worden gebruikt voor ontvoeringen. Ook zijn er wapens en politie-uniformen gevonden.

Bekijk hier de beelden van de inval:

Lees ook: OM bevestigt ‘ijskoude’ ontdekking zeecontainers in Wouwse Plantage, burgemeester noemt het ‘onvoorstelbaar’ Lees ook: Martelcontainer centraal in podcast: ‘Ik dacht dat het een broodje aap was’