Bergen op Zoom

BSD wil Peperbus rode trui aangeven tijdens wielerronde Vuelta

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Als de Spaanse wielerronde La Vuelta volgende maand door Brabant rijdt, moet de Peperbus in Bergen op Zoom een rode trui aanhebben. Dat vindt raadslid Piet Juten van de partij BSD, de Bergse Sociaal Democraten. Juten vindt dat de gemeente Bergen op Zoom te laat in actie komt om de stad te promoten tijdens het wielerevenement. La Vuelta, ofwel de Ronde van Spanje, heeft dit jaar meerdere etappes in Nederland op 19, 20 en 21 augustus. De toprenners rijden ook door West-Brabant.

Raadslid Piet Juten mist bij de gemeente Bergen op Zoom blijkbaar het enthousiasme om van La Vuelta een feest te maken. “De 20.000 euro die de gemeente beschikbaar heeft voor deze belangrijke doorkomst is waarschijnlijk te weinig,” schrijft hij aan burgemeester en wethouders. “Alleen al voor de verkeersafzettingen, het verlenen van de vergunningen, het inzetten van vrijwilligers en het versieren met rode vlaggetjes is meer nodig.”

Geef de Peperbus een Rode Trui

Juten wil dat Bergen op Zoom zichzelf in de kijker zet. En dat kan prima door de markante kerktoren van de stad aan te kleden, de Peperbus. “Met heel veel succes en met wereldwijde belangstelling hebben we de belangrijkste toren uit onze gemeente geregeld aan weten te kleden. Geef de Peperbus een Rode Trui,” schrijft hij aan het college.

Dat de gemeente Bergen op Zoom in geldnood zit, maakt niet uit. Want Juten gaat er blijkbaar van uit, dat er makkelijk een sponsor te vinden is. “Niet de trui die speciaal voor Nederland is ontworpen, want die heeft te veel tegenstand gekregen,” vult hij aan. “Maar een normale rode Vuelta trui met reclame van bijvoorbeeld Jumbo Visma, die deze kosten dan ook graag op zich zal nemen.”