Etten-Leur

Burgemeester en wethouder bezoeken getroffen ondernemers en agrariërs van brand Etten-Leur

Foto: Stijn Nooijens/ZuidWest Update

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Burgemeester van Etten-Leur Mark Verheijen en wethouder Ger de Weert bezochten dinsdagmiddag getroffen ondernemers en agrariërs van de brand bij Axell Logistics. Op die manier konden ze met eigen ogen de gevolgen van de brand zien, en de slachtoffers een hart onder de riem steken.

Maandag brak er brand uit in een meterkast bij Axell Logistics, een internationaal transportbedrijf gelegen op industrieterrein Vosdonk in Etten-Leur. Het gehele pand ging in vlammen op. Het dak van het gebouw lag vol met zonnepanelen. De glasdeeltjes van deze panelen kwamen in de wijde omtrek van Etten-Leur terecht in bijvoorbeeld weilanden.

Verheijen en De Weer spraken onder andere met de eigenaren van verkeersschool Blom en de Huurshop. Beide ondernemingen zijn vlak naast Axell Logistics gevestigd. “Ik ben deze ondernemers enorm dankbaar voor hoe zij de brandweer hebben geholpen om bij de brand te komen. Ze stelden hun terreinen open voor de bluswagens”, aldus Verheijen. “En de brandweer heeft geweldig werk gedaan door de brand beperkt te houden tot het pand waar het ontstond.”

Glasdeeltjes

In het buitengebied van Etten-Leur zijn veel glasdeeltjes, afkomstig van de zonnepanelen die op het gebouw lagen, terechtgekomen. De burgemeester heeft toegezegd dat er op dit moment word uitgezocht wie verantwoordelijk is voor de schadeafwikkelingen. “De gevolgen van de brand hebben onze hoogste prioriteit.”

Het is voor de gemeente de eerste keer dat er op deze schaal glasdeeltjes door zonnepanelen in de buitengebieden terecht zijn gekomen. Er is dus nog niet veel bekend over het afhandelen van de gevolgen van een brand bij een bedrijf waarbij zoveel zonnepanelen op het dak liggen. “Maar gezien de ontwikkelingen gaat dit vaker voorkomen, dus helderheid hierin is richting de toekomst hard nodig.”

Lees ook: Grote brand bij bedrijfspand op industrieterrein in Etten-Leur