Roosendaal

Burgerbelangen Roosendaal deelt zorgen om overlast omgeving Van Beethovenlaan

Veel overlast vindt plaats rond de supermarkt (foto: Christian Traets Fotografie)

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Bewoners en omwonenden van de Van Beethovenlaan in Roosendaal zijn de overlast beu. Dat laten zij weten aan de politieke partij Burgerbelangen Roosendaal. Partijleden Selda Bozkurt en René van der Heijden hebben daarom raadsvragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Dronken mensen, diefstal, bedreiging en bedelaars. Omwonenden van de grote Jumbo-supermarkt aan de Van Beethovenlaan krijgen dagelijks te maken met deze vormen van overlast. En dat gaat van kwaad tot erger. “De mensen vertellen tegen ons dat ze de straat niet meer op durven”, begint fractievoorzitter Selda Bozkurt.

Samen met mederaadslid René van der Heijden diende ze raadsvragen in bij het college van burgemeester en wethouders. “We hopen hiermee bewustwording te creëren”, vervolgt Bozkurt. “De mensen komen niet voor niets naar ons toe.”

Bozkurt is door verschillende omwonenden van de supermarkt benaderd. “Zij vertellen dat ruiten van geparkeerde auto’s ingegooid worden. Er is veel overlast van dronken mensen en er wordt veel gebedeld. Als de mensen niks geven aan de bedelaars dan worden ze bedreigd.”

Betere verlichting

Maar ook goede verlichting in de omgeving is een probleem. “In sommige straten is het ‘s avonds en ‘s nachts heel donker. Dat geeft mensen een onveilig gevoel. Ik heb het zelf ook gezien, het is echt niet prettig.”

Bozkurt vertelt over de Rembrandtgalerij, waar voorheen regelmatig soortgelijke problemen waren als bij de Van Beethovenlaan. Daar wordt sinds deze zomer Sfeerbeheer ingezet. “De problemen zijn daar niet weg, maar het is wel een stuk minder geworden”, verklaart de fractievoorzitter. “Het zou mooi zijn als dit ook ingezet kan worden in en rondom de Van Beethovenlaan. En betere verlichting natuurlijk.”

Omwonenden van deze supermarkt geven aan dat de overlast steeds erger wordt (foto: Christian Traets Fotografie)
In de omgeving van de supermarkt is veel overlast (foto: Christian Traets Fotografie)
Lees ook: Toezicht door Sfeerbeheer tegen overlast Rembrandtgalerij Roosendaal