Bergen op Zoom

Café De Grote Slok sluit dit weekend de deur om boetes te voorkomen

Een gesloten deur bij Grand café De Grote Slok (Foto: Facebookpagina De Grote Slok)

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

De schrik en teleurstelling waren groot bij Grand café De Grote Slok, afgelopen donderdag. Het Bergse kroegje aan de Hofstraat kreeg bezoek van twee boa’s die een brief kwamen afgeven. Deze bevatte een stevige waarschuwing, omdat het Vastenavendweekend ervoor was geconcludeerd dat het op een bepaald moment te druk was. Uitbater Ad van Oorschot houdt zijn zaak daarom deze keer gesloten.

De brief, onder meer ondertekend door burgemeester Petter, sprak van een last onder dwangsom. Een woordvoerder van de gemeente licht toe dat die met dit schrijven nog niet is opgelegd maar dat het eigenlijk een officiële waarschuwing is. Als er nog een overtreding wordt geconstateerd door agenten of handhavers is het wél prijs.

Het steekt

De Grote Slok is niet de enige horecagelegenheid die zo’n waarschuwing kreeg. Er zijn er nog twee uitgedeeld volgens de gemeente. De uitbater van het kleine cafeetje naast het Markiezenhof heeft er moeite mee. Het steekt omdat de politie hem zaterdagavond niet aansprak tijdens de controle. Ad kreeg dus ook geen kans er iets aan te veranderen, terwijl het volgens hem een momentopname was. Hij is ervan overtuigd dat de melding kwam van de buurvrouw, die volgens hem al heel lang gefixeerd is op wat er hij het café gebeurt.

Dit weekend dicht

De uitbater ziet geen andere oplossing dan dit weekend op zaterdag de deuren te sluiten, om zeven uur ’s avonds. “Het is anders niet te handhaven. Bovendien zijn we zo’n klein café dat ik met die anderhalve meter hoogstens vijftien mensen binnen mag hebben. Dan moet er geld bij, als ik zelf aan de deur sta om te controleren moet er personeel achter de tap.” Hij vindt het een ‘lastig verhaal’ en hoopt dat de aangekondigde versoepelingen ervoor zorgen dat het volgend weekend een stuk beter wordt. En voor nu? “Het is misschien beter als de Krabben nog even thuisblijven, er mag toch niks”, klinkt het aangeslagen.