
Overleg STERCK en gemeente over afval dumpen en een schonere Bergse binnenstad
· Beter, vaker en slimmer schoonmaken. Strengere regels voor ondernemers die voedsel verkopen. Er is ruimte voor verbetering maar eerst moet er een nieuw college zijn.
· Beter, vaker en slimmer schoonmaken. Strengere regels voor ondernemers die voedsel verkopen. Er is ruimte voor verbetering maar eerst moet er een nieuw college zijn.
· Voor zowel omwonenden als ondernemers is het een terugkerend probleem. Op een fatsoenlijke manier gasten ontvangen is er niet bij, met die rommel op straat.
· Voor het bestuur is niet alleen een verplichte bijdrage van de ondernemers een harde eis. Ook de gemeente zal weer over de brug moeten komen.
· De gemeente laat volop kansen liggen, is een veelgehoorde klacht. Aan promotie en citymarketing wordt niets meer gedaan, met alle negatieve gevolgen van dien.
· Er worden zeer betaalbare kansen om de gemeente toeristisch en historisch landelijk te promoten genegeerd, tot grote frustratie van ondernemers en politici.
· Niets meer doen aan het promoten van stad en streek is op termijn funest, STERCK en de partij Lokaal realisme roepen op het beschikbare budget te behouden.
· Gaan wonen en beleving echt goed samen in een binnenstad? In hoeverre is er werkelijk nu al ruimte voor gezonde extra concurrentie?
· Een aantal enthousiastelingen doet toch een poging het centrum weer nieuw leven in te blazen. Dat zal alleen lukken met de nodige politieke én financiële steun.
· “Het is misschien beter als de Krabben nog even thuisblijven, er mag toch niks”, klinkt het aangeslagen.
· Er zitten nog de nodige haken en ogen aan de verleende toestemming. De ondernemers gaan in gesprek met de burgemeester.
· Er treedt nu een vergunningsprocedure in werking. De ondernemers balen als een stekker van de gang van zaken.
· “De gemeente zet zichzelf compleet voor gek”, stelt cafébaas Niek Bruijs. Hij en zijn partner beschouwen de gang van zaken als uiterst zorgwekkende willekeur.