Bergen op Zoom

Centrum voor de Kunsten houdt coronaproof Proeflesweken

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Het Centrum voor de Kunsten in Bergen op Zoom gaat geen Open Lesweek geven, zoals andere jaren. Vanwege de coronacrisis kunnen er geen drukke bijeenkomsten worden gehouden. In plaats daarvan zijn er de CKB Proeflesweken. Je kunt een plek reserveren voor persoonlijke proeflessen bij docenten muziek, dans, theater en beeldende kunst.

De Open Lesweek van het Centrum voor de Kunsten in Bergen op Zoom moet dit jaar anders. Drukke bijeenkomsten mogen niet worden gehouden vanwege de coronacrisis. Daarom bedacht het centrum iets anders: de CKB Proeflesweken. Ze worden gehouden van 24 augustus tot en met 5 september. Jong en oud kan kennis komen maken met muziek, dans, theater en beeldende kunst.

“Kom jezelf verrassen”

De meeste lessen zijn nu heel persoonlijk, bijvoorbeeld alleen met een docent of in duolessen. Je mag je voor meerdere proeflessen aanmelden, zodat je kunt ontdekken wat er bij je past. “Denk je, dat is niets voor mij, kom jezelf dan eens verrassen, want het CKB heeft voor iedereen een passende les, op elk niveau en voor elke leeftijd,” belooft het centrum.

In de eerste week, van 24 tot en met 29 augustus, zijn de muzieklessen aan de beurt. “Je krijgt een half uur lang alle aandacht van de muziekdocent bij wie je een van de 30 verschillende instrumenten (waaronder je eigen zangstem) uitprobeert,” laat het CKB weten. Het maakt niet uit welk niveau je hebt, want de lessen worden op maat gemaakt.  Het is dus geschikt voor beginners en gevorderden.

Wel vantevoren reserveren

De tweede Proeflesweek is van 31 tot en met 5 september. Dan staan de podiumkunsten centraal. Je kunt dansen in de dansstudio’s, het podium op met de Musical Kids en Theaterlabs, spelen in een orkest of popband en zingen in een koor. In het atelier kun je je eigen kunst maken en in het Tech-lab kun je proefjes doen.

Je moet vooraf reserveren als je mee wilt doen aan een proefles. Op de website van het CKB staat een overzicht van de cursussen. Je vindt er informatie over de proeflessen en je kunt je daar ook aanmelden. In de hal van het CKB vind je informatie over de coronamaatregelen die er gelden.