Wouw

Cluzona neemt organisatie Dorpentoernooi over van NSV

© ZuidWest Update

Maarten Elst Maarten Elst

Aankomende week volgt er alsnog een Dorpentoernooi in de gemeente Roosendaal. Niet bij het jubilerende NSV uit Nispen, dat onlangs de organisatie moest afzeggen, maar Cluzona uit Wouw. Deze week werd duidelijk dat NSV het toernooi niet kon organiseren, omdat het hoofdveld niet speelklaar was voor het nieuwe toernooi. Momenteel legt de gemeente bij NSV, dat dit jaar 100 jaar is geworden, een kunstgrasveld aan, maar door slechte weersomstandigheden kan het veld nog niet worden gelegd. Tweedeklasser Cluzona heeft aangeboden om het toernooi dit seizoen op zich te nemen. Qua opzet blijft het toernooi ongewijzigd.

Aanvankelijk zou NSV het Dorpentoernooi organiseren. Het Dorpentoernooi is een jaarlijks terugkerend vriendschappelijk toernooi waaraan teams uit de dorpen van de gemeente Roosendaal deelnemen. Naast organisator Cluzona en NSV doen ook HSC’28 (Heerle), FC Moerstraten en Rimboe (Wouwse Plantage) mee.

Geen veranderingen

Het toernooi wordt letterlijk verplaatst van Nispen naar Wouw. De wedstrijdschema’s op beide speeldagen blijven intact. Dat wil zeggen dat de mannenteams op woensdag 25 augustus aan de bak komen tijdens hun eerste speelronde. Op zaterdag 28 augustus is het in de middag de beurt aan de vrouwenteams. Hierbij ontbreekt HSC’28, NSV zal deelnemen met twee dameselftallen. Tijdens het avondprogramma zullen de heren hun laatste wedstrijden afwerken waarna de winnaar worden gehuldigd.

Toeschouwers zijn gedurende het hele toernooi welkom, maar dienen hiervoor wel een geldig toegangsbewijs aan te kunnen tonen. Dat wil zeggen dat zij of een negatieve testuitslag kunnen voorleggen of dat het middels de CoronaCheck-app over een geldig bewijs beschikt.

Lees ook: Dorpentoernooi op nieuw kunstgrasveld NSV gaat toch niet door Lees ook: NSV neemt 28 augustus nieuw kunstgrasveld officieel in gebruik