Nispen

Dorpentoernooi op nieuw kunstgrasveld NSV gaat toch niet door

Redactie Redactie

Er komt dan toch geen Dorpentoernooi volgende week in Nispen. Organisator NSV heeft met pijn in het hart een streep moeten zetten door het jaarlijkse toernooi. Ditmaal is de coronacrisis niet de boosdoener, maar de vertraging van de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld. Door de slechte weersomstandigheden kan de bovenlaag niet worden gelijmd, waardoor het kunstgrasveld niet op tijd klaar is voor het toernooi. De geplande sportdag van zaterdag 11 september gaat vooralsnog wel door.

De voetbalclub krijgt het nieuwe kunstgrasveld namens de gemeente ter ere van haar 100-jarige jubileum. “Maar omdat de bovenlaag gelijmd moet worden, kan dat deze week niet gebeuren”, aldus Willy van Dorst namens het NSV-bestuur.

Sportdag gaat wél door

“De verwachting is dat het veld pas na volgende week woensdag klaar zal zijn”, vervolgt hij. Flink balen voor de voetbalclubs uit de gemeente Roosendaal, die mee zouden doen aan het Dorpentoernooi op sportpark de Wallen.

In eerste instantie stonden de wedstrijden gepland op 25 en 28 augustus. “Gelet op het onzekere tijdspad heeft het NSV-bestuur besloten om het Dorpentoernooi en de officiële ingebruikname van het veld niet door te laten gaan.” De jubileumsportdag, die op 11 september staat gepland, gaat overigens wel door.

Lees ook: NSV neemt 28 augustus nieuw kunstgrasveld officieel in gebruik Lees ook: Voetbalvereniging NSV viert eeuwige clubliefde met improvisatievoorstelling Lees ook: Voetbalvereniging NSV Nispen viert honderdste verjaardag Lees ook: 100-jarige krijgt kunstgrasveld cadeau: gemeente feliciteert NSV Nispen