Bergen op Zoom

Commissaris van de Koning Ina Adema maakt ‘diepe buiging’ voor innovaties tanteLouise

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Commissaris van de Koning Ina Adema heeft donderdag een bezoek gebracht aan Bergen op Zoom. Ze sprak met de burgemeester en fractievoorzitters van partijen uit de gemeenteraad over verschillende innovaties die plaatsvinden in de stad. Zo brachten ze een bezoek aan tanteLouise, waar zorg wordt gecombineerd met innovatie. Hier werd ook gesproken over de impact van corona op medewerkers en bewoners.

Adema vindt het indrukwekkend hoe tanteLouise zich door de coronaperiode heeft geworsteld. “Ze hebben de schouders eronder gezet en alle zeilen moeten bijzetten, omdat er geen tijd was om stil te staan. ‘Dan ga je mensen helpen en dan wíl je mensen helpen’, vertelden ze.”

Diepe buiging

tanteLouise heeft als doelstelling om haar bewoners gelukkig te maken. “Dat geluk heeft natuurlijk wel een enorme dreun gekregen in die periode,” merkt Adema. “Maar als ik zie hoe ze nu aan de slag zijn, dan mogen we daar een diepe buiging voor maken.”

Broekje met airbag

Ook spreekt ze haar bewondering uit voor de combinatie van zorg en innovatie binnen de Bergse zorginstelling. Ze doelt hiermee op Wolk, een broekje met airbag dat heupbreuken moet voorkomen. tanteLouise won hier onlangs nog de prijs voor Zorgvernieuwer 2021 voor. “Simpel, maar zo baanbrekend. Een bijzondere innovatie,” noemt Adema het.

Vol energie en inspiratie neemt ze de inzichten van haar werkbezoek mee naar het provinciehuis in Den Bosh. “Het is interessant om er verder naar te kijken en over door te praten.”

Lees ook: tanteLouise is Zorgvernieuwer 2021 dankzij de Wolk heupairbag