Roosendaal

Culturele Manifestatie Roosendaal is uitgebreider en op andere plek

CuMa-logo in oranje-rood met in het paars de woorden Culturele Manifestatie Roosendaal

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De Culturele Manifestatie in Roosendaal, de CuMa, krijgt dit jaar een nieuwe vorm. Het evenement blijft wel bedoeld voor alle organisaties die zich bezig houden met kunst en cultuur. Maar het moet wat moderner, met nog meer cultuuraanbod en op een andere plek. De CuMa is op 11 juni.

Het is de eerste keer dat Cultuur Verbindt Roosendaal de CuMa organiseert. Ze nam na ruim 30 jaar het stokje over van de Stichting ROOS. De Culturele Manifestatie verhuist dit jaar naar het Cultuurhuis Bovendonk in Roosendaal. Er zijn nu al zo’n 40 culturele en maatschappelijke instellingen die gebruik maken van het Cultuurhuis. Ook Cultuur Verbindt Roosendaal ziet de mogelijkheden van Bovendonk en wil er in juni de CuMa houden.

Presentaties zijn binnen én buiten

“Het voormalige schoolgebouw aan de Bovendonk in Roosendaal beschikt over verschillende lokalen, tal van kantoorruimtes, een compleet ingerichte theaterzaal en een zonovergoten binnentuin,” laat de organisatie enthousiast weten. “In al deze ruimtes bent u op 11 juni aanstaande van harte welkom om kennis te maken met de verschillende culturele instellingen die onze gemeente rijk is.”

De CuMa nieuwe stijl biedt de clubs, instellingen en kunstenaars meerdere podia; niet alleen binnen, maar ook buiten. En ze kunnen kiezen of ze bijvoorbeeld maar één keer een presentatie geven, of dat ze een doorlopend programma laten zien. “Naast het vaste podium in de Theaterzaal zal er ook een tweetal podia worden gecreëerd in de buitenlucht,” aldus de organisatie. “Waar sommige instellingen kiezen voor een doorlopend aanbod zullen anderen kiezen voor één presentatiemoment.”

Website in de gaten houden voor programma

De CuMa is op zaterdag 11 juni van 11.00 uur tot 17.00 uur in Cultuurhuis Bovendonk. De organisatie maakt later nog bekend wat er die dag allemaal te doen zal zijn. “Al deze activiteiten worden opgenomen in het programma van de CuMa dat, uiterlijk een week voor datum, gepubliceerd zal worden op de website van Cultuur Verbindt Roosendaal.”

Lees ook: CuMa Roosendaal voortaan georganiseerd door Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal