Woensdrecht

Deze hal wordt het decor van een kerstconcert

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Heftrucks rijden af en aan met pallets en er wordt de hele dag getimmerd en gezaagd. Als je in de fabriekshal van Van der Pol Pallets in Woensdrecht rondloopt, kun je je moeilijk voorstellen dat hier op kerstavond prachtige kerstliederen te horen zijn. “Van kerst in de stal, naar kerst in de hal.

Het muzikaal samenzijn van leden van Harmonie Aurora en inwoners van het dorp Woensdrecht vond tot voor kort plaats in de kerk in de Dorpstraat. Nu de kerk niet langer als zodanig in gebruik is moest na meer dan twintig jaar gezocht worden naar een vervangende locatie voor het kerstfeest op kerstavond. “John van Zweden kwam naar me toe voor een idee en ik moest niet lang nadenken. Het wordt van kerst in de stal naar kerst in de hal. Het was zo geregeld”, zegt Marianne van der Pol.

Lees ook: Wijzers van klok Sint Jozefkerk in Woensdrecht draaien weer

Marischa Brouwer ziet het al helemaal voor zich wanneer ze met mede-harmonielid Elsemiek Oerlemans door de fabriekshal loopt. “Daar achter komt het podium te staan en aan de linkerkant komt koor Libs te staan”, zegt ze. De verwarmde hal zal mooi worden aangekleed met kerstbomen en theaterverlichting. “Er zijn ook vier sprekers die het kerstverhaal op eigentijdse wijze voordragen”, zegt ze over Roy Franssen, Louis Minebach, Seriel Poppelaars en Marinell Bruys. “Het is jammer dat de kerk dicht is maar dit is een perfect oplossing!”

Lees ook: Kerststallen speurtocht: speuren naar Maria, Jozef en baby Jezus

Nu de hal in gebruik is, ziet het er allemaal ietwat stoffig uit. “In de kerstvakantie zijn we gesloten en voor die tijd vindt er nog een grote schoonmaak plaats”, weet Van der Pol. Er is tijdens deze unieke vertoning plek voor 250 mensen. Kaartjes kopen kan voor 2,50 euro bij Primera in Hoogerheide en bij de kleine supermarkt in Woensdrecht.