Roosendaal

Deze zomer toch kindervoorstellingen in openluchttheater Vrouwenhof

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Er mogen deze zomer toch enkele voorstellingen gegeven worden in het openluchttheater Vrouwenhof in Roosendaal. Vorig jaar kwam de gemeente er achter dat er ooit een vergissing is gemaakt met het bestemmingsplan. Hierdoor mocht het openluchttheater er officieel helemaal niet zijn. De gemeente is daarom snel aan de gang gegaan met het aanpassen van het bestemmingsplan. Dat moet volgend jaar klaar zijn. En voor dit jaar heeft de gemeente wat regelingen kunnen treffen.

“Belangrijk in deze is in ieder geval Gert Jan van Oosterbos geweest van de Roosendaagse lijst. Hij is met een motie gekomen. Wij vonden met een aantal personen dat het wachten op het veranderen van het bestemmingsplan te lang ging duren,” vertelt Rianne Sieben, burgerraadslid van Vitaal Liberaal. “We hebben gekeken wat er nog wel mogelijk is deze zomer. En we hebben het voor elkaar gekregen dat in ieder geval de kindervoorstellingen op woensdagmiddag in de grote vakantie weer hier plaats gaan vinden. Dat vinden we heel fijn.”

Toegankelijk openluchttheater maken

Ook wethouder Arwen van Gestel is tevreden met de tijdelijke oplossing. Ondertussen werkt hij aan het nieuwe bestemmingsplan, zodat er ook een toekomst is voor openluchttheater Vrouwenhof.  “Zodra het bestemmingsplan rond is, gaan we kijken naar de opties die er zijn. Ons idee is in ieder geval binnen onze cultuurprogramma’s dat we gaan kijken naar een stadsprogrammeur die zorgt dat de toegankelijkheid van het theater gewaarborgd is,” legt hij uit. “Daarmee kunnen veel meer instellingen, verenigingen, maar ook bijvoorbeeld de Kring uiteindelijk toch wel gebruik maken van het openluchttheater.”

Lees ook: De toekomst voor Openluchttheater Vrouwenhof ziet er zonnig uit Lees ook: Losse evenementen in Vrouwenhof mogen weer; LPG-vulpunt Shell zit niet in de weg