West-Brabant

‘D’r is t’r maar eend(t)je zoals jij’ is de Leutigste Carnavalsplaat van de Streek

De Estrella's bij Streekomroep ZuidWest

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De Estrella’s uit Strienestad (Steenbergen) hebben de Leutigste Carnavalsplaat van de Streek op ZuidWest FM gewonnen. Dat deden de dames met het nummer ‘D’r is t’r maar eend(t)je zoals jij’. Het is de zevende keer dat de verkiezing werd gehouden in het ZuidWest FM programma ZuidWest in de Morgen.

Volgens radiopresentator Marco Aarden zaten de genomineerden ook dit jaar weer erg dicht op elkaar. Maar uiteindelijk gaan de Estrella’s met het nummer D’r is t’r maar eend(t)je zoals jij met de eerste plaats vandoor. “Ze kregen nèt iets meer stemmen dan Chef Soldaat en Huub Hangop”, aldus Aarden.

D’r is t’r maar eend(t)je zoals jij is afkomstig uit de creatieve koker van de Dutch Music Friends. Esther du la Ron en Anjella Neelen vormen samen de Estrella’s. Ze maken doorgaans theater op maat, maar draaien hun zwemvliezen ook niet om voor een leutig uitstapje naar het carnavalstoneel. D’r is t’r maar eend(t)je zoals jij is ook te zien in de tweede aflevering van het Prinsencafé op ZuidWest TV.

Aarden houdt de verkiezing van de Leutigste Carnavalsplaat van de Streek al sinds 2016. Ook dit jaar hebben er weer veel luisteraars gestemd. “Dat is voor mij een bevestiging dat carnavalsmuziek nog steeds leeft in de streek. En zeker bij de artiesten!”