Halsteren

Drie keer feest: deze drieling is donderdag één jaar oud geworden

bron: Omroep Brabant bron: Omroep Brabant

In Halsteren was het donderdag driedubbelfeest, want de drieling van Arie en Mandy Pronk is één jaar geworden. Tijd om langs te gaan met een verjaardagstaartje voor het jonge gezin.

Het was even schrikken toen de ouders vorig jaar hoorden dat ze er niet één, niet twee, maar drie kids bijkregen: “We hoopten al op meer dan één, maar drie hadden we nooit verwacht!”, vertelt moeder Mandy aan Omroep Brabant. Donderdag zijn hun zoons Manoah en Tobias en dochter Lydia één jaar op de wereld en het gezin maakt het goed: “Ze groeien goed en zijn zo vrolijk! Dit is echt drie keer zoveel geluk.”

Er zijn dagen geweest dat we dertig luiers op een dag moesten verschonen!

Hoewel het gezin supergelukkig is met de kleintjes, was het natuurlijk ook best een uitdaging om drie baby’s tegelijk op te voeden. “In het begin dacht ik: ze leren vast wel om op elkaar te wachten, maar dat zat er niet in! Alles is natuurlijk keer drie, tot de luiers aan toe. Er zijn dagen geweest dat we dertig luiers op een dag moesten verschonen!”, lacht Mandy.

Ook de gebroken nachten waren in het begin pittig voor de ouders. “Als er dan een besloot om eindelijk een nachtje goed te slapen, was er altijd wel een ander die dat niet deed. Maar gelukkig gaat dat nu veel beter.”

De drieling wordt niet alleen door de ouders, maar ook door grote broer Ezra verzorgd. Vader Arie vertelt vol trots hoe zijn oudste zoon reageert op de drieling. “Het is echt prachtig om te zien hoe Ezra er als grote broer mee omgaat. Hij is heel zorgzaam, helpt mee met de flesjes maken, wil ze uit bed halen en speelt continu met ze. Dat vind ik echt echt geweldig om te zien.”

Grote broer Ezra geniet met zijn ouders van een verjaardagstaartje. Omdat Manoah, Tobias en Lydia nog iets te jong zijn voor taart, krijgen zij een lekker fruithapje van hun grote broer. Netjes om en om, krijgt iedereen een hapje. En wachten op elkaar doet de drieling inderdaad nog niet, want na ieder hapje klinkt er een geluid dat vraagt om meer.

Ze kunnen oorverdovend huilen terwijl de andere gewoon doorslapen.

Hoe zit dat eigenlijk met huilen, doen de dreumesen dat ook in koor? Dat valt volgens de moeder gelukkig mee: “Ze kunnen oorverdovend huilen terwijl de anderen gewoon doorslapen!”

Na het verjaardagshapje rolt de drieling met grote glunderende oogjes en gegiechel door de woonkamer. Aan hun vrolijke gezichtjes te zien lijken ze wel door te hebben dat vandaag hún feestje is.