Bergen op Zoom

Drie mensen trappen deur woning in, terwijl bewoners thuis zijn, en vertrekken zonder buit

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Bewoners van een huis aan de Antwerpsestraat in Bergen op Zoom zijn zich zaterdag kapot geschrokken. Rond middernacht werd hun deur ingetrapt en stonden er ineens drie mensen binnen. De drie vertrokken weer net zo snel als ze waren gekomen, maar ook de politie was snel. Het drietal zit vast voor verhoor.

De politie kreeg zaterdag rond middernacht een telefoontje vanaf de Antwerpsestraat in Bergen op Zoom. De bewoners meldden een inbraak. “Ze waren behoorlijk in paniek, want er waren meerdere mannen hun woning binnengedrongen,” zo laat de politie weten. “De drie trapten de deur van de woning in en stonden daarna binnen.”

Agenten herkenden de drie van onderweg

Het is nog niet duidelijk wat het trio kwam doen. Want vrij snel nadat ze binnen waren, gingen ze weer weg. Ze namen ook niets mee uit de woning. De bewoners bleven achter met de schrik, een kapotte deur, een beschadigd kozijn én beelden van de indringers. Want het was ze nog wel gelukt foto’s of filmpjes te maken met hun telefoon.

Toen de agenten aankwamen en de beelden zagen, herkenden ze het drietal meteen. Ze hadden deze mensen zien lopen in de Erasmuslaan, terwijl ze op weg waren naar de geschrokken bewoners. “Snel werd hun signalement doorgegeven aan de andere eenheden die op straat aan het werk waren en een klein ogenblik later konden de drie verdachten worden aangehouden,” aldus de politie.

Twee mannen en een vrouw

Het bleek niet alleen te gaan om mannen. De verdachten zijn twee mannen van 24 en 26 jaar oud en een vrouw van 25 jaar. Ze staan niet ingeschreven in Nederland en de politie weet niet waar ze wonen. De drie verdachten zijn in de cel gezet en zijn later verder verhoord.