Halsteren

Een vroegere kerst bij Intratuin in Halsteren

Foto: Roland Pijnen

Redactie Redactie

De temperaturen waren de afgelopen dagen zomers, maar vanaf 3 oktober staat tuincentrum Intratuin in Halsteren in het teken van kerst. Het thema is dit jaar ‘Most wonderful time’.

Door: Vincent Krijtenburg en Roland Pijnen

Bij Intratuin begrijpen ze als geen ander wat kerst met en voor mensen doet. In deze periode van het jaar staat de winkel dan ook volledig in het teken van de feestdag(en). Zo’n 65 winkels in Nederland, België en Duitsland startten vervroegd met de kerstshows en versieringen. Gerrie Veraart van Intratuin Halsteren legt uit dat de kerstshow vroeger open gaat om op die manier de bezoekers te spreiden. Ook worden de openingstijden ruimer. De medewerkers van het tuincentrum zijn eerder begonnen met het opbouwen van de sfeervolle afdeling met miniatuurhuisjes en kerstbomen.

Ook tuincentrum Intratuin had last van de coronacrisis

”Met name de kleinere tuincentra hadden het druk, de vier grootste tuincentra van Nederland zijn niet te scharen onder tuincentra”, zegt Vervaart. De grenzen met België waren gesloten en er mocht niet van de horecagelegenheid gebruik gemaakt worden. Om die reden heeft de Intratuin in Halsteren volgens Vervaart erg geleden onder de coronacrisis. Om de 1,5 meter na te kunnen leven staat er een verkeersregelaar bij drukke punten in de winkel, zijn er bredere paden om de looproutes te kunnen volgen en worden er extra schoonmaakrondes gehouden.

Most Wonderful Time

Er werken nog een hoop mensen vanuit huis nu het virus ons nog altijd in de greep houdt. De vervroegde kerstperiode komt wellicht goed uit omdat mensen het thuis gezellig willen maken. Op het vernieuwde voorterrein van de Intratuin in Halsteren zal 3 oktober om 12.00 uur de eerste echte ‘Rudolph’s Bakery’ openen. Behalve de heerlijke geuren die je tegemoet komt is de winkel versierd met elfjes, zijn er kerstshows te zien en kun je allerlei kerstartikelen kopen.