Bergen op Zoom

Elly Kellner, Marjon Strijk en vele anderen tijdens zevende Cultuur-Carrousel

Elly Kellner (foto: Ann Beckers).

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Lions Club Bergen op Zoom heeft de organisatie weer rond voor de zevende Cultuur-Carrousel in de Bergse binnenstad. Zondag 25 september kunnen muziek- en cultuurliefhebbers op verschillende plaatsen in het centrum terecht. De opbrengst van het evenement gaat naar verschillende goede doelen.

Nieuw aan deze editie van Cultuur-Carrousel is dat de Gertrudiskerk voor het eerst meedoet als onderdeel van het programma. Bezoekers kunnen daar bijzondere optredens verwachten van Marjon Strijk. De Bergse sopraan is bekend van haar optredens in binnen- en buitenland. Ze brengt onder begeleiding van Henk Veldman op het Ibach-orgel een aantal popliedjes. Ook het volledige West-Brabantse Symfonie treedt op in de kerk.

Elly Kellner

In Theaterzaal Den Enghel treden Kristen de Bruijn en Sabine van der Zwan gezamenlijk op. Singer-songwriter Elly Kellner komt met haar programma ‘Elly Kellner Songbook Series’. Hierbij speelt ze haar eigen liedjes. Op een gitaar met vier snaren brengt ze muziek die ergens tussen folk en jazz zit. In 2019 werd Kellner bekroond met de Tamoil Cultuurprijs.

Programma

Behalve in de Gertrudiskerk en Den Enghel, zijn er ook optredens in het vestzaktheater van ‘t Zwijnshoofd, de Blokstallen en het Provoosthuis. Alle deelnemende artiesten verzorgen een kort optreden van 20 tot 25 minuten, dat doen ze in totaal drie keer. Tussendoor hebben bezoekers de mogelijkheid te wisselen van locatie. Op die manier krijgt iedereen de kans om de verschillende artiesten te bezoeken.

De opbrengsten van het evenement gaan naar KWF Kankerbestrijding, de vrijwilligersorganisatie van Hospice De Markies en het jubilerende harmonieorkest Kolping’s Zonen. Het volledige programma is te zien op de website van Cultuur-Carrousel.