Halsteren

Erwin de Nijs nieuwe hoofdtrainer RKSV Halsteren

Redactie Redactie

Erwin de Nijs is vanaf volgend seizoen de nieuwe trainer van RKSV Halsteren. Dat heeft de club afgelopen zaterdag bekendgemaakt. De Tholenaar tekent een contract voor twee seizoenen. Hij volgt Ruud Pennings op, die aan het eind van het seizoen vertrekt. Mark Klippel zal de nieuwe assistent-trainer worden.

Deze week werd bekend dat Halsteren na twee seizoenen niet verder gaat met eindverantwoordelijke Pennings, waarna de club daadkrachtig te werk ging en De Nijs uit de hoge hoed toverde. “We kiezen voor hem vanwege zijn voetbalvisie, de manier waarop hij wil werken staat ons aan. Erwin is vernieuwend, ambitieus en heeft mooie stappen gemaakt in zijn carrière. Bovendien is het een man uit de regio en een oud-speler van Halsteren”, licht Ron van Nijnatten toe.

Mooie stap

Erwin de Nijs kijkt uit naar volgend seizoen. “Ik ben heel blij met deze kans, het is een mooie vervolgstap in mijn carrière. Halsteren is een mooie club, ik heb ze een paar keer zien spelen en het ziet er naar uit dat ze een uitgebalanceerde selectie hebben, waar je veel kanten mee op kunt. Ik kijk er naar uit”, luidt zijn eerste reactie.

Contact                    

De contacten tussen De Nijs en het bestuur van Halsteren waren er al langere tijd. De Nijs: “Elke winter had ik wel contact met Ron van Nijnatten, die ik nog ken uit mijn tijd bij RBC. Hij vroeg dan hoe het was met mij, met mijn carrière en ambities, gewoon uit interesse. En Frans Vermeulen (lid Raad van Advies van RKSV Halsteren) ken ik ook uit die tijd én hij was mijn trainer toen ik speler was van Halsteren.”