Putte

Etienne van Empel pakt in Putte leiderspositie in Brabantse Wal Wielerevents

Etienne van Empel op kop in Putte (foto: Remco Weterings Fotografie)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Wielrenner Etienne van Empel staat voorlopig op de eerste plaats in het klassement van de Brabantse Wal Wielerevents. Hij kwam gisteren in Putte als eerste over de finish en had genoeg punten om ook het klassement te pakken. Het was de eerste wedstrijd van de Brabantse Wielerevents na de zomer. De eerste ritten voor elite-beloften waren al in maart, de rest volgt in september en oktober. Omdat er maar weinig wielrenners meededen, zijn in Putte de wedstrijden gecombineerd met de junioren. Daar ging de overwinning naar Martijn Dingemans.

Het was een pittige ronde in Putte. De wielrenners moesten buien met striemende regen trotseren. Er waren niet veel deelnemers. Daarom werden de wedstrijden van de elite-beloften en de junioren samengevoegd. “Wij merken ook dat het wielerseizoen op het einde gaat lopen en zijn er al menige renners die hun fiets al aan de wilgen hebben hangen,” aldus Jeroen van Wezel van de Brabantse Wal Wielerevents.

Renners hebben hard gestreden

Toch vond de organisatie dat de wedstrijd spannend was. “De renners die aanwezig waren, zoals Etienne van Empel, Bas van Belle en Alex Gresnigtl, hebben hard gestreden voor het Woensdrechtse wielerklassement.” Het was natuurlijk een prima kans om de nummer één van het klassement, Jarno Gmelich Meijling, van zijn troon te stoten. En dat hebben ze ook gedaan.

“Er ontstond al vroeg een kopgroep met de elite renners Etienne van Empel en Bas van Belle en de junioren Martijn Dingemans en Tim van der Zalm. Zij werkten allen goed samen,” zo laat de organisatie weten. “Achter de kopgroep ontstond een achtervolgende groep met onder andere Brent Vos, Maurits Neele en Niels van Beurden.”

Nog rondes in Ossendrecht en Hoogerheide

Bij de elite-beloften ging de eindsprint tussen Van Belle en Van Empel. En de laatste bleek het sterkst te zijn. Van Empel haalde in Putte ook genoeg punten om de leiderstrui over te nemen van Gmelich Meijling. Bij de junioren wist Dingemans te winnen. Hij dwong Van de Zalm naar de tweede plek.

Of Van Empel de eerste plaats in het klassement kan behouden, zal komende weken blijken. Er zijn nog twee wedstrijden te gaan in de Brabantse Wal Wielerevents. De volgende rondes zijn op zondag 25 september in Ossendrecht en op zondag 2 oktober in Hoogerheide. In dit schema vind je het complete programma.

Lees ook: Wielerliefhebbers kunnen genieten van tweede helft Brabantse Wal Wielerevents