Halsteren

Expositie heARTparade voor kinderen met zeldzame ziekte

Redactie Redactie

De heARTparade van Stichting Energy4all vond zaterdag 5 januari plaats in Intratuin van Halsteren. De tentoonstelling is om kinderen met energiestofwisselingsziekte te helpen. Een aantal Nederlands kunstenaars, waaronder Menno Baars, Iwaz, Hannes O’Haese en Marianne Naerebout werken hieraan mee. Kinderen mochten tegen een kleine vergoeding een hartje beschilderen. Ook wethouder Annette Stinenbosch was aanwezig.

Eén van de kunstenaars was aanwezig in Halsteren. Iwaz uit Bergen op Zoom ondersteunde de kinderen en hielp ze met het schilderen van de hartjes. Iwaz wil met de tentoonstelling iedereen informeren over de ziekte. “Je moet het zien als een niet-opgeladen batterij. De kinderen worden niet ouder dan 15 jaar en er zijn nog geen medicijnen tegen de ziekte.”

Mooi initiatief

Wethouder Annette Stinenbosch vindt het goed dat er op deze manier aandacht wordt besteed aan de ziekte. “Het is een nog relatief onbekende ziekte. Op jaarbasis overlijden er 100 tot 800 kinderen aan deze ziekte. Daarom vinden we dit een mooi initiatief.” De kinderen beschilderen niet alleen de hartjes, maar ook de bank die is ontworpen door Johan Leemkuil. Die bank wordt later in Nieuwegein geveild.