Halsteren

Fanfare verrast Frans en Ria op hun 80e verjaardag met serenade

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Frans Vos en Ria Willems uit Halsteren dachten dat hun 80e verjaardag stilletjes voorbij zou gaan vanwege de coronacrisis. Totdat 2 muzikanten van de fanfare Sint Cecilia Eensgezindheid onder hun balkon ‘Lang zal ze leven’ kwamen spelen.

Met glunderende gezichten staan ze op hun balkon: Frans Vos en Ria Willems uit Halsteren genieten zichtbaar van de serenade. Vos zingt uit volle borst mee en zwaait met z’n armen de maat. Onder het balkon staan een paar leden van de fanfare Sint Cecilia Eensgezindheid. Ze spelen ‘Lang zal ze leven’ voor de 2 dorpsgenoten die vrijdag allebei hun 80e verjaardag vierden.

Ook familieleden zijn meegekomen en staan onder het balkon met een groot spandoek. In grote letters lezen de jarigen hun eigen namen: “Frans & Ria 80 jaar!”. En iedereen zingt het stel toe. Vos vindt het geweldig. “Ik vond dat prachtig, hè. Dat ‘Lang zal ze leven’ en dat m’n familie dat georganiseerd heeft. En na zo’n coronadag!”

Verjaardagen vieren tijdens een coronacrisis valt niet mee. “Afstand houden en nog eens afstand houden. En dan komt dit ineens dichtbij. Nou da’s wel mooi.” De jarige Vos raakt geëmotioneerd, als hij van hun balkon naar beneden kijkt. “Ik ben heel dankbaar. Het slot van zo’n dag dat ik 80 jaar ben geworden: bedankt allemaal!”

Vanwege de coronamaatregelen kon niet het complete orkest meedoen. Want ook de leden van Sint Cecilia Eensgezindheid moeten anderhalve meter afstand houden. Daarom besloten ze dat er maar 2 leden zouden gaan, legt Jesse Bouwman uit. “We waren heel enthousiast en we moesten zelfs vechten wie er eigenlijk meegingen. Toen zijn Hans en ik gevraagd om te komen spelen.”

Zelfs met de beperkte bezetting wist de fanfare de harten diep te raken. Willems staat met stralende ogen en een grote lach op haar gezicht te genieten van de bijzondere dagafsluiting. “We hebben net samen gegeten. We hebben eten besteld in het restaurant waar we eigenlijk zondag zouden gaan eten met z’n allen.” Lachend vult Vos aan: “Dit is wel helemaal het hoogtepunt, met de muziek hier naar toe komen. Dat hebben ze allemaal geheim gehouden.”