Zevenbergen

Feesten tussen de fabrieken: Zevenpop staat weer voor de deur

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

De tweede editie festival Zevenpop staat voor de deur. Naast de Oude Suikerfabriek op het industrieterrein van Zevenbergen, barst zaterdag 1juni het feest los. Maar door de vele regenval van de afgelopen tijd is de opbouw niet zonder slag of stoot gegaan.

“We zijn een aantal dagen bezig geweest met het wegpompen van het water”, vertelt organisator Benjamin Hopmans. Een uitdagende klus dus om alles op tijd gereed te krijgen. “Donderdag zijn we eindelijk begonnen met de opbouw. Dat gaat gelukkig allemaal erg goed.” Op het terrein worden houtsnippers gelegd om het water tegen te gaan. Ook zorgen de snippers ervoor dat er geen oneffenheden op het terrein zijn.

De organisatie kijkt met een goed gevoel terug op de eerste editie van het festival. “Het was een mooie, zonnige editie. We kregen ook veel leuke reacties van de bezoekers en de artiesten. Het voelde voor de bezoekers als een reünie, omdat ze veel bekenden tegenkwamen. Dat is leuk om te horen.”

Het evenement is een idee van Benjamin. “Ik vond dat er in Zevenbergen weinig te doen was.” Daarom besloot hij wat vrienden op te trommelen voor het organiseren van het evenement. “Dat er uiteindelijk zo’n evenement staat als Zevenpop maakt me trots.”

Van alles wat

Zevenpop Festival is volgens de organisator voor iedereen. “We noemen het een pop- en rockfestival, maar uiteindelijk is het redelijk divers. Er komt ook een rapartiest, iemand die countrymuziek speelt en er draait een DJ.”

Het festival bestaat uit twee podiums. Zo is er een mainstage en een kleiner podium: het 7 Hills podium. “We hebben ook een silent disco, verschillende barren en foodtrucks. Er is van alles wat. Op de mainstage staan onder andere Orange Skyline en Chip Charlez. Op het 7 Hill’s podium speelt de Bergse band BUNKER.

Het festival is op zaterdag 1 juni. Kaarten zijn nog te koop.

Lees ook: Just Dance Etten-Leur krijgt extra podium: ‘Groter kan het niet’