Etten-Leur

Just Dance Etten-Leur krijgt extra podium: ‘Groter kan het niet’

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Het Brabantpark kleurt wit en de temperaturen zijn onder het vriespunt. Een zomers festival is nu niet het eerste waar je aan denkt. Toch zijn organisatoren Joep van Oosterhout en Roel van Nunen al druk bezig met de nieuwe editie van Just Dance. Naast de al aangekondigde artiesten als Gerard Joling, DJ La Fuente en DJ Jantje hebben ze groot nieuws. Het festival gaat uitbreiden en krijgt een tweede area erbij.

“We gaan voor het eerst over de grenzen van het Brabantpark”, vertelt Van Oosterhout. Just Dance is er al sinds 2015. Op de coronajaren na is het daar ieder jaar weer volle bak.

We pakken gelijk goed uit met Pat B, Potato en nog vele anderen.

Tijdens de editie van 2024 zal het festival dus een stuk groter worden. “Aan het groenstrook onder de bomen aan de Couperuslaan zal area twee komen”, legt de organisator uit. Het nieuwe gebied is gericht op hardere stijlenclassics. “We pakken gelijk goed uit met Pat B, Potato en nog vele anderen.”

In deze area kunnen ze gewoon lekker heel de dag feesten.

Door een nieuwe area toe te voegen hoopt de organisatie om de bezoekers nóg meer tegemoet te komen. “We merken dat er veel behoefte is aan de wat hardere stijlen. Ons hoofdpodium gaat op gebied van muziek van links naar rechts.” Met een specifieke area gericht op de classics willen ze die doelgroep graag bedienen. “In deze area kunnen ze gewoon lekker heel de dag feesten.” Hierdoor wordt wel afscheid genomen van de silent disco.

Er is nóg een nieuwe ‘eyecatcher’. “Er komt een achttienmeter hoog reuzenrad te staan die uitkijkt over het evenement.” De organisatoren vinden dit een toffe toevoeging. “Het enige nadeel is dat we het dan backstage beter moeten opruimen, want dat is dan beter te zien”, grapt Van Oosterhout. Op de vraag of het festival nog grootser kan is het antwoord: nee. “We gaan nu over de grenzen van het Brabantpark. Naar een andere locatie verhuizen willen we niet.”

De muntprijzen én de ticketprijzen zijn even duur als de afgelopen editie.

Met een nieuwe area op de rol en weer veel verschillende artiesten zou je verwachten dat dit ook wat doet met de ticketprijzen. “Ondanks dat alles veel duurder wordt, hebben wij Just Dance niet duurder gemaakt. De muntprijzen én de ticketprijzen zijn even duur als de afgelopen editie.” De twee organisatoren zijn blij dat ze dit voor elkaar hebben gekregen. “In de tijd van nu vind ik het wel cool dat wij het niet duurder hoeven te maken voor de mensen.”

Lees ook: Jeroen van der Boom zet Etten-Leur op z’n kop tijdens Just Dance: ‘Supertof om hier te staan!’