Bergen op Zoom

Flexflitspaal langs Randweg West al maanden op zelfde plek: gaat hij nog weg?

De flexflitser langs Randweg West.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De flexflitspaal langs de Randweg West in Bergen op Zoom staat er al heel lang. Eigenlijk horen de flexflitsers maar twee maanden op dezelfde plaats te staan. Dat is in Bergen op Zoom wel anders: de paal staat daar al sinds 10 maart. Gaat hij nog weg?

Het was 10 november 2022 dat de flexflitser langs de Randweg West werd geplaats. En dat was bijzonder: het was nog maar de tweede van zijn soort in heel het land. Op 21 december verdween de paal naar zijn volgende locatie, zoals de bedoeling is.

Het concept van de flexflitser is dat het apparaat rouleert tussen een aantal locaties. Op 10 maart 2023 stond de flitser weer terug op zijn plekje langs de Randweg, vlakbij het kruispunt met de Halsterseweg. Sindsdien is hij niet meer weg geweest.

Dat de flexflitser al ruim zeven maanden lang op dezelfde plek staat is ongebruikelijk, laat een woordvoer van het Openbaar Ministerie (OM) weten. “Dat komt door de opstartfase van de flexflitsers.” Eind dit jaar gaat de paal rouleren in een cluster van drie locaties. “Die andere twee locaties zijn al geselecteerd. Het is de bedoeling dat de flitser vanaf dan iedere twee maanden rouleert.”

Cijfers

In totaal zijn er vijftig flexflitspalen door heel het land. In de periode van 1 mei tot en met 31 augustus zijn er 205.215 weggebruikers geflitst. In Bergen op Zoom zijn 882 hardrijders bekeurd. Dat is veel in vergelijking met de flexflitspaal in Soest, waar maar dertien mensen op de bon zijn geslingerd. In Apeldoorn zijn maar liefst 64.419 hardrijders geflitst.

Waar de paal hierna naartoe gaat is nog niet bekend. Maar het is wel zeker dat de flexflitser een paar maanden per jaar terugkeert naar de Randweg West.

Lees ook: Primeur: eerste flexflitspaal van Brabant staat in Bergen op Zoom Lees ook: Eerste flexflitser in Bergen op Zoom levert 347 boetes op voor te hard rijden