Wouw

Forum voor Democratie: asfalteer zandpad Plantagebaan om diepe kuilen te voorkomen

Plantagebaan in Wouw (foto: Google Maps)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Het stuk zandpad van de Plantagebaan in Wouw moet worden geasfalteerd of bestraat. Dat vindt het Forum voor Democratie in Roosendaal. Volgens de partij klagen omwonenden over diepe gaten in het wegdek, waardoor ze schade rijden aan hun auto’s. De gemeente herstelt het zandpad wel steeds, maar het Forum voor Democratie wil een andere oplossing.

Het grootste deel van de Plantagebaan is geasfalteerd. Alleen een zijtak niet. Dat zandpad ligt ingeklemd tussen percelen landbouwgrond en er rijden dus grote agrarische voertuigen over. “Met grote regelmaat verschijnen er grote diepe gaten in het wegdek waarbij er na verloop van tijd zoveel gaten zijn verschenen dat ze vrijwel niet meer te omzeilen zijn,” schrijft raadslid Corrie van Leerzem aan burgemeester en wethouders. “Tot grote irritatie van vele weggebruikers kunnen de diepe gaten ook leiden tot schade aan de voertuigen.”

Repareren is “brandjes blussen”

Volgens Van Leerzem is het haast onmogelijk om op een veilige manier over het zandpad te rijden. “Ondanks de herstelwerkzaamheden die met regelmaat worden uitgevoerd verschijnen er na enkele weken weer nieuwe gaten, uiteraard tot grote onvrede van de omwonenden.” Ze wil daarom dat de gemeente dat stuk van de Plantagebaan aanpakt.

Van Leerzem noemt de reparaties die de gemeente uitvoert “brandjes blussen”. Het raadslid vraagt of de gemeente de Plantagebaan wil asfalteren of bestraten. En zo niet, wat Roosendaal dan gaat doen “om de kwaliteit en veiligheid van de plantage baan wel te waarborgen”.

Lees ook: Corrie (26) uit Roosendaal sluit Miss Beauty-verkiezing af als ‘first runner-up’  Lees ook: Bezorgdheid om verhuizing snoepfabriek in Roosendaal leidt tot raadsvragen