Bergen op Zoom

Frank Petter stopt over een jaar als burgemeester van Bergen op Zoom

Burgemeester Frank Petter (Foto: gemeente Bergen op Zoom)

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Frank Petter gaat vervroegd stoppen met zijn rol als burgemeester. Dat heeft hij vrijdag 22 juli medegedeeld. Eerst aan de gemeenteraad, de wethouders en de ambtenaren en daarna in het openbaar. Na tien jaar zet hij er een punt achter en wat hem betreft is dat “een prachtige mijlpaal”.

Eerder al werd bekend dat Petter te kampen heeft met de aandoening Parkinson, maar volgens de verklaring die de gemeente heeft gepubliceerd is dat niet de reden voor het niet afmaken van de termijn waaraan de bestuurder was begonnen. “Op een gegeven moment is het tijd om de bakens te verzetten en meer ruimte te maken voor mijn andere interesses, waar ik nu geen tijd voor heb”, geeft hij als reden. Hij is trots op wat er, in samenspraak met bewoners, raadsleden en collegeleden is bereikt.

Goed gevoel

Na het afronden van deze werkzaamheden wil Frank Petter zeker niet op zijn lauweren gaan rusten. Hij gaat onder meer onderzoek doen voor het Wetenschappelijk Instituut van het CDA. Tot die tijd blijft hij als burgemeester zich echter voor de volle honderd procent inzetten voor de gemeente Bergen op Zoom. Zoals het uitwerken van de Toekomstvisie, het verbeteren van de binding tussen de gemeente en de inwoners en de realisatie van het bezoekerscentrum bij de erevelden. “Mijn conditie is prima, nu ik medicijnen en fysiotherapie krijg voor de aandoening Parkinson. Ik voel me goed en daarom is het tijd voor een volgende stap. Maar alles op zijn tijd. Dan kan ik volgend jaar deze mooie gemeente met een goed gevoel achterlaten”, laat de bestuurder weten.