Roosendaal

Geen energiecompensatie van 380 euro nodig? Roosendaal roept op tot donatie

Foto: Shutterstock

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Kleinverbruik huishoudens ontvangen in zowel november als december een bedrag van 190 euro, om de hoge energiekosten te compenseren. Niet iedereen heeft deze 380 euro nodig, maar het geld weigeren is niet mogelijk. De gemeente Roosendaal roept daarom op om het bedrag, als je dit kan missen, te doneren aan verenigingen, organisaties en inwoners die het wel goed kunnen gebruiken.

Energieleveranciers keren namelijk een energiecompensatie van de overheid uit, aan iedereen die daar recht op heeft. “Wij vonden het fair om inwoners erop te attenderen dat, als je die energiecompensatie niet wil, er genoeg verenigingen, organisaties en inwoners in Roosendaal en daarbuiten blij zouden zijn met een donatie”, aldus Björn Rommens van PvdA Roosendaal, die onlangs een motie indiende.

Deze motie werd met zeventien stemmen aangenomen door de PvdA, D66, CDA, GroenLinks, Roosendaalse Lijst en BurgerBelangen Roosendaal. Zij delen de mening van Rommens.

Overigens stemden VLP Roosendaal, VVD, Forum voor Democratie en Vitaal Liberaal met vijftien stemmen tegen. “Het ging niet zonder slag of stoot, maar zo werkt de politiek nu eenmaal.”

Lees ook: De energietoeslag: wie komt waarvoor in aanmerking? Lees ook: Roosendaalse energiecoach geeft tips over energieverbruik: ‘Neem huis van onder tot boven door’