Bergen op Zoom

Geen geld maar toch een Bergse Krabbenfoor

Krabbenfoor 2019: een drukbezochte Steenbergsestraat

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Na twee jaar corona komen de meeste evenementen weer terug. Voor Bergen op Zoom was het even de vraag of dit ook ging gelden voor de Krabbenfoor. De organiserende ondernemersvereniging zit immers zonder inkomsten. Toch is STERCK van plan de jaarmarkt weer te organiseren.

In een e-mail aan de ondernemers heeft STERCK laten weten een vergunning te hebben aangevraagd voor de organisatie van een Krabbenfoor. Traditiegetrouw in het laatste weekend van juli. Van de 28e tot en met de 31e moet het centrum van Bergen op Zoom weer vol kramen en entertainment staan.

Geen geld

Er is wel één punt, geeft STERCK toe. Vooralsnog is er geen budget voor de organisatie van zo’n evenement. De laatste edities kostten ongeveer een ton per jaar maar nu is er weinig tot niets te besteden. “We gaan daarom aan de slag met een groep enthousiaste vrijwilligers en oudgedienden om toch een leuk en goed programma op te stellen”, is de gedachte van het huidige bestuur. Zelfs de naam van de inmiddels 75-jarige Wim van Poppelen -ooit een van de organisatoren- is al genoemd.

Verder wordt in de e-mail opgemerkt dat de horeca een eigen programma aanhoudt. Of er grotere shows en optredens komen op plekken als de Grote Markt en het Beursplein gaat dus waarschijnlijk afhangen van de ondernemers daar.

Hulp gevraagd

Het zal wat STERCK betreft een eenvoudige editie worden “maar toch met voldoende kwaliteit.” Er wordt ingezet op bekende elementen als een kunstmarkt, Pasar Malam, streekproducten en samenwerken met het lokale en regionale verenigingsleven. Om het ook werkelijk mogelijk te maken zoekt de organisatie nog wel vrijwilligers. Zij kunnen zich melden via de STERCK Facebookpagina.