Halsteren

Gemeente draagt beheer hertenkamp Halsteren over aan stichting

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Er is vannacht een hertje geboren op het hertenkamp in Halsteren. En dat is niet het enige goede nieuws dat vandaag uit het hertenkamp komt. Vanmorgen werd het beheer van het hertenkamp op landgoed De Beek door de gemeente overgedragen aan vrijwilligers.

Wethouder Patrick van der Velden overhandigde de sleutels van het nieuwe hek aan de nieuwe beheerders van het park. “De sleutel is overdragen aan wat inmiddels stichting hertenkamp De Beek heet”, zegt Annie van Hees die samen met de wethouder symbolisch een lint doorknipte.

Ik ben ontzettend trots dat burgers zich zo belangeloos inzetten om dit voor elkaar te krijgen

Aan de feestelijke ochtend ging heel wat vooraf. Vorig najaar bracht de gemeente Bergen op Zoom naar buiten dat één van de bezuinigingen die ze wilde doorvoeren het hertenkamp in Halsteren betrof. “Daar kwam de Halsterse bevolking tegen in opstand. In 1956 is het hertenpark opgericht. Een jaar later kwam er pluimvee bij. Elke Halsternaar jong en oud kwam hier en komt nog steeds hier.”

Een groep bezorgde inwoners van het dorp schreven een brief naar de gemeente. Sindsdien is het snel gegaan, zegt wethouder Van der Velden. “We zijn als gemeente met deze groep in gesprek gegaan en uiteindelijk zijn we tot hier gekomen. Ik ben ontzettend trots dat burgers zich zo belangeloos inzetten om dit voor elkaar te krijgen.”

De gemeente realiseerde een nieuwe ingang van het hertenkamp en werkt aan een eigen watervoorziening. Op deze manier is het hertenkamp niet afhankelijk van de voorzieningen van het naburige landhuis. Voor veilige opslag van materialen en voer komt er binnenkort nog een blokhut in het park.