Hoeven

Gemeente en Dorpshuizen begraven strijdbijl: weg vrij voor nieuw dorpshuis en woningen

Foto: Google Maps

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De gemeente Halderberge en de Stichting Dorpshuizen hebben een oplossing gevonden voor hun lange strijd rond het beheer van het dorpshuis in Hoeven. De gemeente stopt met bezwaar maken tegen de nieuwe statuten van de Stichting Dorpshuizen. En ze betaalt alsnog de achterstallige subsidie. In ruil daarvoor betaalt de stichting een deel van de nieuwe inventaris, zodra er een nieuw dorpshuis is. Dat heeft de gemeente donderdag bekend gemaakt.

De gemeente Halderberge werkt aan een nieuw dorpshuis in de Sint Jan de Doper-kerk in Hoeven. Die verbouwing moet over ongeveer twee jaar klaar zijn. Dan verhuist dorpshuis Het Kompas dus naar de vroegere kerk. Het dorpshuis krijgt dan ook een nieuwe uitbater. De gemeente is blij dat de stichting die uitbater wil helpen, door mee te betalen aan de nieuwe inrichting van het dorpshuis.

De grond waarop Het Kompas nu staat, is van de Stichting Dorpshuizen. Maar die verkoopt de grond aan de gemeente, zodat er nieuwbouw op kan komen. “Met deze grond, op de locatie Lindenlommer, wordt straks woningbouw gerealiseerd in het hart van Hoeven,” aldus de gemeente.

Lees ook: Verbouwing dorpshuis De Blokhut in Bosschenhoofd gaat beginnen Lees ook: Dorpshuis Stampersgat krijgt grote metamorfose en horecavoorziening