Roosendaal

Gemeente onderzoekt of clubs nog wel een Roosendaals Treffen willen

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De gemeente wil dit jaar geen Roosendaals Treffen organiseren. Ze wil eerst onderzoeken of clubs, verenigingen en organisaties nog wel mee willen doen. En kijken of het evenement dan aangepast moet worden. Dat antwoorden burgemeester en wethouders op vragen van de Roosendaalse Lijst. Het is bijna acht jaar geleden dat Roosendaals Treffen is gehouden.

Roosendaals Treffen was een evenement voor en door het verenigingsleven. Alle verenigingen, sportclubs en organisaties konden laten zien wat ze te bieden hadden. De laatste keer dat Roosendaals Treffen gehouden werd, was in 2015. Het evenement kon jarenlang niet doorgaan vanwege de viering van 750 jaar Roosendaal, slecht weer en coronamaatregelen.

Verenigingen zouden minder zin hebben om mee te doen

De gemeente zou ondertussen onderzoeken of Roosendaals Treffen toe is aan vernieuwing. En hoe het evenement er dan uit zou moeten zien. Maar daar is nog niets van terecht gekomen. “Er heeft door de (corona)omstandigheden geen evaluatie meer plaats gevonden,” aldus burgemeester en wethouders. “Wel is geconstateerd dat de animo bij verenigingen om mee te doen wat is afgenomen. Het is steeds lastiger om voldoende vrijwilligers hiervoor te vinden.”

De twijfel bij deelnemers is de reden dat de gemeente niet meteen weer een Roosendaals Treffen wil organiseren. “Het lijkt ons beter om dit jaar te gebruiken voor een nadere verkenning van de lokale behoefte en animo voor een soort Roosendaal Treffen bij de Roosendaalse instanties, evenementenorganisaties en verenigingen,” laat de gemeente weten. Ze wil eerst zeker zijn dat de clubs er ook echt op zitten te wachten.

Misschien samenvoegen met ander evenement

De gemeente wil ook kijken of Roosendaals Treffen gecombineerd zou kunnen worden met een ander evenement. De Roosendaalse Lijst wil ook graag een locatie die minder afhankelijk is van het weer. Dan hoeft Roosendaals Treffen minder snel afgelast te worden. Maar de gemeente denkt dat het moeilijk is dat te regelen, omdat het evenement zo veel ruimte nodig heeft. En ze wil ook wil dat de Roosendaalse horeca en winkels meeprofiteren van Roosendaals Treffen.

Toch neemt de gemeente dat in het onderzoek mee. Ze gaat bijvoorbeeld kijken of Roosendaals Treffen gehouden kan worden in de Roselaar, het voormalige EKP-gebouw, of op meerdere plekken tegelijk. “Hopelijk kunnen we daarmee voorkomen dat het evenement vanwege slecht afgelast moet worden.”

Lees ook: Roosendaalse Lijst hoopt op nieuwe editie van Roosendaals Treffen Lees ook: Gemeente bekijkt opties voor Roosendaals Treffen na afgelastingen