Wouw

Gemeente zegt starterswoningen in Wouw nog niet toe, eerst gesprekken met betrokkenen

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De gemeente Roosendaal doet nog geen beloftes over de bouw van starterswoningen in Wouw. De VLP heeft voorgesteld zulke woningen te bouwen in de voormalige LHNO-school, het Geerhoekgebouw. Maar de gemeente wil eerst praten met alle betrokkenen, zoals omwonenden, de dorpsraad en Vitaal Wouw. En die gesprekken zullen ook gaan over starters die graag in Wouw willen blijven wonen. Dat antwoorden burgemeester en wethouders op de vragen van de VLP.

Het gebied rondom zalencentrum De Geerhoek in Wouw gaat flink op de schop. Enkele oude panden zijn al gesloopt en ook basisschool De Stappen gaat tegen de grond, zodra de nieuwe school klaar is. De Geerhoek verhuist naar het pand waar vroeger de Univé zat. En het Geerhoekgebouw, waar ooit ook de LHNO-school in zat, moet dus een nieuwe bestemming krijgen. De gemeente Roosendaal denkt in oktober een visie voor het gebied te kunnen presenteren aan de gemeenteraad.

Eerst gesprekken met omwonenden en betrokkenen

De VLP wil dat er in de plannen voor het Geerhoekgebied ook ruimte komt voor starterswoningen. Volgens raadslid Eric de Regt is het Geerhoekgebouw daar een prima pand voor. “Tevens zou een toch wel karakteristiek pand voor Wouw op deze wijze (deels) behouden kunnen blijven met een nieuwe eigentijdse bestemming,” schreef hij in augustus aan burgemeester en wethouders. Maar de gemeente Roosendaal wil over starterswoningen nog niets concreets zeggen.

Burgemeester en wethouders willen er nog geen uitspraken over doen. Want ze willen eerst weten hoe de betrokkenen in Wouw er zelf over denken. “Wij zijn in gesprek met omwonenden van de Geerhoek en Strijp. Daarnaast zijn de dorpsraad, Vitaal Wouw, Basisschool de Stappen en het bestuur van de Geerhoek betrokken,” antwoorden ze op de vragen van de VLP. En in die gesprekken komt ook aan bod hoe Wouw het Geerhoekgebouw graag wil gaan hergebruiken en wat er allemaal kan.

Lees ook: VLP pleit voor meer starterswoningen in Wouw: ‘Jongeren willen hier blijven’ Lees ook: Verhuizing Geerhoek naar Univé-pand komt dichterbij, gemeente wil pand kopen