Nispen

Gevaarlijk drijfzand in Nispen eindelijk verleden tijd

De verzakte oever vóór de werkzaamheden.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Het is alweer 2,5 jaar geleden dat een jong meisje in drijfzand terecht is gekomen bij de Molenbeek in Nispen. Door zware regenval waren delen van het talud verzakt en verschoven. Een voorbijganger wist het meisje te redden, ze was toen al tot haar middel weggezakt. Deze maand is deze gevaarlijke oever hersteld, en weer veilig verklaard.

Na het gevaarlijke voorval greep de gemeente Roosendaal in door wat borden en hekken te plaatsen. Daarna gebeurde er niks meer. Meerdere raadsleden stelden vragen, waaronder Marco Schillemans van de Roosendaalse Lijst. De eerste keer in januari 2021, de laatste keer afgelopen november. “Verschrikkelijk”, vertelde hij toen aan ZuidWest Update. “Dat wil je toch niet in zo’n mooie omgeving als Nispen.”

Afgelopen maand stond er ineens een grote kraan bij de verzakte taluds. Delen zijn uitgegraven en er is nieuwe verharding geplaatst. De ondergrond is gestabiliseerd en de beschoeiing (een constructie die een oever of waterkant beschermt tegen invloeden die de waterkant in gevaar brengen) is vernieuwd. Ook de waterloop is hersteld.

“Met deze werkzaamheden is de actie afgerond. De locatie is weer netjes en veilig”, schrijft de gemeente. Wandelen en spelen rondom de brug kan dus weer zonder zorgen.

Lees ook: Meisje zakt tot middel weg in drijfzand Nispen, gemeente zet buurt af Lees ook: Meisje valt in drijfzand, maar na twee jaar weinig maatregelen bij bruggetje Nispen