Nispen

Meisje valt in drijfzand, maar na twee jaar weinig maatregelen bij bruggetje Nispen

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Een koude januaridag in 2021. Een meisje betreedt een bruggetje over de Molenbeek in Nispen, als zij plotseling tot haar middel in het drijfzand zakt. Door zware regenval zijn er namelijk delen van het bruggetje weggespoeld en ingezakt. De Roosendaalse Lijst en het CDA stellen hier vragen over, maar de veiligheidsmaatregelen blijven met een dranghek en borden beperkt. Daarom trekken de partijen nu, ruim twee jaar later, opnieuw aan de bel.

“Verschrikkelijk!” Marco Schillemans van de Roosendaalse Lijst werpt een afkeurende blik op d’n Oop van Nipse, waar een groot bord met ‘Pas op! Gevaarlijke oever’ pontificaal is neergezet. “Dat wil je niet zien in zo’n mooie omgeving als Nispen.”

Niet het gewenste effect

Het bord wijst op de ingezakte kanten, als gevolg van zware regenval. Om het bruggetje weer te fatsoeneren, moesten de bermen zich eerst gaan zetten, kregen de partijen vorig jaar te horen. “Afgelopen periode is het toch behoorlijk droog geweest”, aldus Schillemans, “maar het heeft nog niet het gewenste effect opgeleverd.”

Gelukkig voor het CDA en de Roosendaalse lijst, heeft de gemeente inmiddels – naar aanleiding van de onlangs gestelde vragen – actie ondernomen en het bruggetje veiliggesteld. Ze hopen dat er een definitieve oplossing komt, zodat er nabij het bruggetje weer veilig gewandeld en gespeeld kan worden door jong en oud.

Lees ook: Meisje zakt tot middel weg in drijfzand Nispen, gemeente zet buurt af Lees ook: CDA en Roosendaalse Lijst vragen om aanvullende maatregelen in drijfzandgebied