Halsteren

Klopjacht op gewapende overvallers van juwelier in Halsteren

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Juwelierszaak Ooms in de Dorpsstraat in Halsteren is woensdagmiddag rond vijf over twee overvallen. Het gaat om een gewapende overval, waar is geschoten. Er zijn buiten de winkel twee hulzen gevonden. Momenteel zijn alle beschikbare eenheden van de politie op zoek naar de daders.

Er is niemand gewond geraakt bij de overval. De buit bestaat uit meerdere sieraden. Het gaat waarschijnlijk om drie of vier daders. De vitrines van de winkel zijn vernield met een hakbijl. De daders zijn gevlucht in een zwarte Renault Talisman.

Door een burgernetmelding over de vluchtauto, is de Renault gevonden op een parkeerplaats van voetbalvereniging Lepelstraatse Boys aan de Kruisweg in Lepelstraat. De auto is gestolen met daarop gestolen kentekenplaten, en wordt nu onderzocht door de politie. Waarschijnlijk zijn de daders overgestapt in een ander voertuig.

De politie heeft met alle beschikbare eenheden gezocht naar de daders. Maar zonder resultaat. Het gaat om vier mannen in donkerblauwe regenpakken en sportschoenen. Tips kunnen doorgegeven worden via 0800-011.