Halsteren

GGZWNB zet de deuren open tijdens terreinfeest op Landgoed Vrederust

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

De deuren van Landgoed Vrederust stonden woensdagmiddag wagenwijd open voor iedereen. GGZ WNB vindt het Terreinfeest een mooie manier om de banden met de gemeenschap te versterken en een leuke dag te bieden voor jong en oud.

“Onze maatschappelijke opdracht is om het stigma op psychische kwetsbaarheid te bestrijden. Eén van de dingen waardoor je dat doet is door te normaliseren, door de deuren open te zetten”, zegt Els Govers die lid is van de Raad van Bestuur van de organisatie. “Het kan iedereen gebeuren om een keer een psychische kwetsbaarheid te ontwikkelen. Maar ook daarmee kun je heel goed met elkaar samenleven, werken en wonen.”

Els Govers opende het terreinfeest woensdagochtend door met een bewoner van Vrederust in een authentieke draaimolen te stappen. De historische uitstraling van de draaimolen sluit goed aan bij de lange geschiedenis van het terreinfeest. “Het is dit jaar de 73ste keer. De allereerste keer was in 1948. Toen was het nog ter gelegenheid van de verjaardag van koningin Wilhelmina in augustus. Later is dat feest naar het begin van de zomer verplaatst”, zegt Govers.

Er was een grote een vrijmarkt, en er waren diverse kramen met zelfgemaakte artikelen. Er waren foodtrucks, zodat de bezoekers tijdens de bingo of tijdens een muziekoptreden van wat lekker konden genieten. Voor de kinderen was er genoeg te beleven: een goochelaar, een ballonnenclown, de kenmerkende antieke draaimolen, springkussens, een speelhoek en diverse leuke spellen. Dit jaar sierden ook twee spectaculaire kermisattracties het landgoed, namelijk de Teacups en Spooky Pirates.

Omdat de Ark, het pittoreske witte kerkje, 100 jaar bestaat was er hier een expositie te bezichtigen van oude voorwerpen van het kerkje, foto’s en illustraties van de oude en nieuwe Ark, en werden er werken van de zussen en GGZ WNB-collega’s Mariette en Annie Akkermans getoond.