Bergen op Zoom

Gitaristen Jan Akkerman en Adrian Vandenberg openen bijzondere expositie in Markiezenhof

Foto: Lotte Brouwers.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Gitaristen Jan Akkerman en Adrian Vandenberg hebben zondag de foto-expositie van de Sena Performers European Guitar Week geopend. De twee wonnen in het verleden de Sena Performers European Guitar Award, de prijs waar de expositie over gaat. In een grote stellage hangen foto’s waarop de geschiedenis van de prijs in beeld is gebracht.

Centraal in de expositie staan de vijf jaren van Guitar Week in Bergen op Zoom. In 2016 ging de Sena Performers European Guitar Award naar Steve Vai. Daarna volgden namen als Joe Satriani, Joe Bonamassa en John Petrucci. Donderdag wordt de prijs aan Genesis-gitarist Steve Hackett uitgereikt.

De expositie op het binnenplein van Het Markiezenhof.

Het afgelopen weekend stond voor Bergen op Zoom al in het teken van gitaren. Vrijdag werd de Sena Performers European Guitar Week geopend met een concert van Vandenberg in Gebouw-T. Een dag later stonden oud-winnaars Leendert Haaksma en Marcel Singor in het Provoosthuis. Zondag vond voor de derde keer de Gitaar Dag plaats in Het Markiezenhof. Daar traden Jan Akkerman, Eric Vaarzon Morel en de band Shishani & Miss Catharsis op.

Organisator Jean-Paul Heck blikt terug op een geslaagd weekend. “Het blijft toch altijd spannend om te kijken hoeveel mensen er op zo’n grootschalig, gratis event afkomen. Het was samen met de eerste editie de meest succesvolle Gitaar Dag die we hebben gehad.”

Lees ook: Genesis-gitarist Steve Hackett naar Bergen op Zoom voor ontvangst oeuvre-award