Halderberge

Glasvezelbreuk: ZuidWest FM tijdelijk niet op 106.7 FM

Raymon Mens Raymon Mens

Door een glasvezelbreuk is ZuidWest FM tijdelijk niet te beluisteren op 106.7 FM in Etten-Leur en omgeving. Naast het terrein waar de zender van de omroep staat opgesteld, wordt een nieuwe wijk gebouwd. Bij graafwerkzaamheden is een glasvezel geraakt. Luisteraars kunnen tijdelijk afstemmen op 107.1 FM of online luisteren.

“Enorm balen”, zegt Tim Mulders, manager radio bij Streekomroep ZuidWest. “Sinds het zendgebied uitgebreid is naar de gemeenten Halderberge, Moerdijk, Zundert en Etten-Leur horen we positieve reacties. Zowel over de radio als onze journalistiek.”

Update: de kabelbreuk is verholpen en ZuidWest FM is ook op 106.7 FM weer in de lucht.

Zendmast op voormalig sportpark Pagnevaart

De zendmast voor de frequentie 106.7 FM staat op voormalig sportpark Pagnevaart in Oudenbosch. Op het terrein komt een nieuwe woonwijk genaamd De Groene Vaart. Er wordt al een tijdje gebouwd, nu is bij graafwerkzaamheden mogelijk het noodlot toegeslagen.

Donderdag nemen medewerkers van de omroep samen met de glasvezelprovider de schade op. ZuidWest FM hoopt daarna snel weer in de lucht te zijn. “Deze locatie is nieuw voor ons. We maken samen met voormalig Ons West Brabant hier radio onder de naam ZuidWest FM. Daarom is er nog geen noodvoorziening die we in dit soort gevallen aan kunnen zetten aanwezig”, zeggen technici van de omroep.

Geplaagde locatie

Het is niet de eerste keer dat het noodlot toeslaat bij de zendmast aan de Pagnevaart in Oudenbosch. Tijdens de coronacrisis werd de zendmast verwoerst door vandalen, zij staken de mast in brand uit protest tegen de uitrol van het 5G-netwerk. In de mast hangen echter geen 5G-antennes.