Roosendaal

Glazen van Passerelle in Roosendaal worden vervangen

De beschadigde ruiten van de Passerelle in Roosendaal worden in november vervangen door speciaal veiligheidsglas © ZuidWest Update

Redactie Redactie

De ruiten van de Passerelle in Roosendaal die door vandalisme zijn beschadigd worden pas in november vervangen. Dat laat de gemeente Roosendaal weten. De ruiten in de brug over het spoor zijn namelijk gemaakt van speciaal veiligheidsglas.

Sommige van de huidige glasplaten lijken beschoten. Ook verschillende ruiten van de liftschacht zijn vernield. Het nieuwe veiligheidsglas wordt pas in november vervangen omdat de ruiten op maat gemaakt moeten worden. Het plaatsen gebeurt in overleg met ProRail met een speciale kraan, vanwege het risicovolle werk boven het spoor.

Vandalisme

De brug over het spoor verbindt de Stationsstraat met het parkeerterrein van het Herstaco-stadion en is wel vaker doelwit van vandalen geweest. Zo werden in 2015 ook al ruiten vernield. Twee daders werden opgepakt en moesten opdraaien voor de schade die meer dan 9.000 euro bedroeg. Ook nu zijn de ruiten vernield door vandalisme, alleen zijn de daders nog niet gevonden.

De VLP stelde pas geleden nog vragen aan het college van B&W over het vandalisme bij de Passerelle.