Roosendaal

Gemeenteraadsleden willen helderheid over fietslift bij spoorbrug Passerelle

De Passerelle in Roosendaal Foto: © Nationale Beeldbank

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

VLP, CDA, VVD en Roosendaalse Lijst willen weten hoe het staat met het onderzoek naar een fietslift bij de Passerelle. Dat is de voetgangers- en fietsbrug over het spoor bij het station in Roosendaal. De brug is vanaf het begin doelwit geweest van vandalisme en een plek waar mensen zich onveilig voelen. Daarom willen de vier politieke partijen ook weten of daar al verbetering in zit.

In november was wethouder Arwen van Gestel nog enthousiast over een motie van de gemeenteraad om een fietslift te plaatsen. Hierdoor wordt het veel makkelijker om de fiets mee te nemen op de Passerelle. De wethouder verwacht dat de brug over het spoor vaker gebruikt zal worden als er een fietslift is. En meer verkeer betekent vaak dat mensen zich veiliger voelen en dat er minder vernielingen zijn.

Onderzoeken of er bij de trappen plek is voor fietsliften

Van Gestel zou laten onderzoeken of er aan elke kant ruimte is voor zo’n lift. Dat was bijna een half jaar geleden. VLP, CDA, VVD en Roosendaalse Lijst willen graag weten hoe ver het onderzoek is. De fietslift was een voorstel van een student van de Hogeschool Inholland Rotterdam. Die gaf ook andere ideeën tegen de overlast, zoals gekleurde afvalbakken, een milieuvriendelijke wc en een alarmsysteem in de liften. Dat vond de gemeente destijds te duur. De vier partijen willen weten of de gemeente daar nu anders over denkt.

In november beloofde de gemeente ook dat de Passerelle en het gebied er omheen regelmatiger aangepakt zouden worden. Personeel van Openbare Werken zou elke dag de rotzooi opruimen, controleren of er schade is, kleine reparaties meteen uitvoeren en graffiti verwijderen. Maar VLP, CDA, VVD en Roosendaalse Lijst zijn nog niet onder de indruk van de resultaten.

“Brug lijkt nog steeds een zorgenkindje”

“Vooralsnog constateren wij in elk geval nog veel kapotte ruiten op de brug. De in potentie mooie, sierlijke brug lijkt nog steeds een zorgenkindje,” schrijven ze aan burgemeester en wethouders. Ze willen weten wat er tot nu toe terecht is gekomen van de werkzaamheden. En hoeveel meldingen er zijn binnengekomen over schade.

Lees ook: Fietslift maakt de Roosendaalse Passerelle toegankelijker en veiliger Lees ook: Gemeente Roosendaal grijpt in bij Passerelle: meer controle en toezicht Lees ook: Passerelle over spoor blijft zorgenkindje: ‘Geen visitekaartje voor Roosendaal’