Willemstad

Gratis bus rijdt deze zomer weer langs toeristische plekken in Willemstad

Ruigenhil wordt door de moord op Willem van Oranje de vesting Willemstad.

De vesting Willemstad (foto: Shutterstock)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De komende maanden rijdt er weer een gratis pendelbus langs de bezienswaardigheden van Willemstad. Deze shuttle rijdt elke week van woensdag tot en met zondag. De route gaat heen en weer langs de Stelling van Willemstad. De haltes zijn bij het bezoekerscentrum Het Mauritshuis, het centrum van Willemstad, fort De Hel, fort Sabina en in Klundert. Er is één uitzondering: op de zondagen rijdt de bus alleen rond Willemstad en dus niet naar Klundert.

Je kunt kiezen waar je steeds in – of uitstapt. Daarom heet de bus de Hop-on Hop-off. Je kunt er tot en met 3 september elke woensdag tot en met zondag gebruik van maken. En ook tijdens de Kunst- en Monumentenroute op zaterdag 9 en zondag 10 september rijdt de Hop-on Hop-off. “Dus reis vooral mee met deze gratis bus, ontdek de Stelling van Willemstad en laat je verrassen,” nodigt wethouder Danny Dingemans uit.

Van Canonkamer, via forten naar het museum

Volgens de wethouder is er volop te beleven in de vestingsteden Willemstad en Klundert. “Ga bijvoorbeeld op ontdekkingstocht in het mooie Mauritshuis. Dit prachtige gebouw bestaat dit jaar 400 jaar en daarom vieren we dit met diverse leuke activiteiten. Zo is er de komende periode een kleurplatenexpositie en fototententoonstelling in het Mauritshuis te bewonderen,” vertelt Dingemans.

“
Ook is de interactieve Canonkamer in het Mauritshuis een aanrader met een bezoekje aan het centrum van Willemstad, vestigstad Klundert met het stadhuis, de wallen en het Nationaal Vlasserij-Suikermuseum en de prachtige forten De Hel en Sabina waar deze zomer ook weer leuke activiteiten worden georganiseerd voor jong en oud,” aldus de wethouder.

Meer informatie over de gratis bus langs de Stelling van Willemstad staat op de website van Visit Moerdijk. Daar vind je ook de complete dienstregeling van deze Hop-on Hop-off. Hierop staat hoe laat de bus ongeveer bij elke halte is.

Afbeelding: Visit Moerdijk
Lees ook: Gratis veerboot voor fietsers en voetgangers als Haringvlietbrug afgesloten is