Zevenbergen

Griezelen tijdens het Halloweenconcert van Regio Orkest West-Brabant

Een foto van een eerder concert (foto: Regio Orkest West-Brabant)

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Het normaal zo gezellig theater in De Borgh in Zevenbergen is zaterdagavond helemaal niet zo gezellig. Het Regio Orkest West-Brabant geeft namelijk een speciaal Halloweenconcert, en neemt haar bezoekers mee in een spannend verhaal over een bijzonder boek.

Wie denkt een ‘gewoon’ concert te kunnen bezoeken, heeft het mis. “We nemen de bezoekers mee in een verhaal, ondersteunt door muziek, beeld en dans”, vertelt orkestvoorzitter Hans Baaten. “En de inspiratie voor dit verhaal komt van het verhaal ‘de Griezelbus’ van Paul Verloon.”

Bijzonder boek

De ervaring van het concert begint al bij aankomst bij de theaterzaal. “De bezoekers laten daar hun kaartjes zien, dat zijn geen gewone kaartjes, maar buskaartjes. De ingang is enkel verlicht met kaarsen, en een griezelig persoon brengt de mensen naar de zaal.”

En dan komt de verteller op het podium. Hij komt op een donkere avond met de bus aan in het dorp waar hij woont, en wanneer hij naar huis wandelt, vindt hij een boek. “Maar is het wel een boek?”, vervolgt Baaten geheimzinnig. “Wat staat er in? Wat kan hij ermee? De verteller laat het boek zien aan onze dirigent, en dan begint het.”

Speciale extra’s

Tussen het vertellen van het verhaal door, speelt het orkest verschillende werken. “Denk hierbij aan Dance Macabre, Wicked en Triller.” En een aantal muziekstukken worden ondersteund door bijpassende videobeelden. “Dat kunnen stukjes uit een film zijn, of gewoon beelden die passen bij het werk dat we op dat moment spelen.”

Nog een bijzondere toevoeging aan het concert, is de samenwerking met Balletstudio Tamara. “Zij brengen monsters tot leven en gaat echt de interactie aan met het publiek. Onze concerten hebben vaak wat extra’s, maar dit is nieuw. Zo uitgepakt als nu hebben we nog niet eerder gedaan.”

Kaarten voor het Halloweenconcert zijn nog te koop. Zaterdag 28 oktober om 19.30 uur openen de deuren van theater De Borgh, het concert begint om 20.00 uur.