Bergen op Zoom

Griezelige opvolger voor BoV’s Oliver!

Screenshot uit de trailer van BoV's nieuwe productie

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Na acht uitverkochte voorstellingen van Oliver!, heeft stichting BoV haar volgende musical bekend gemaakt. Na de Dickensstijl, zal theater De Maagd zich aankomend jaar hullen in griezelige sferen.

In een trailer komen theaterbezoekers erachter welke productie de opvolger wordt van Oliver!. Op een donker toneel, gevuld met enkele kaarsen, neemt een man plaats achter een orgel. Wanneer zijn vingers de toetsen raken, klinkt de bekende melodie van The Phantom of the Opera.

Bekende vingerknipjes

Toch is dat niet het stuk dat de Bergse musicalvereniging in theater De Maagd zal opvoeren. Dat blijkt al snel als er een hand vanachter het orgel verschijnt. Die laat de organist vervolgens bekende nummers spelen uit onder meer Beauty and the Beast, RENT, Mary Poppins, Frozen en Aladdin.

Al vrij snel wordt duidelijk dat de dirigerende hand Thing is. Zodra een openingstune met bekende vingerknipjes klinkt, verschijnt de nieuwe titel in beeld. Stichting BoV zal volgend jaar de macabere musical The Addams Family ten tonele brengen.

Dood lachen

De duistere familie, bestaande uit Gomez, Morticia, Wednesday, Pugsley, Oom Fester, oma en butler Lurch, maken hun verschijning in de musical. De nodige spanningen en hilariteit die verrassende wendingen in het gezin met zich meebrengt, zorgen ervoor dat het publiek zich dood lacht.

In 2018 en 2019 tourde de musical al door het land met een sterrencast, bestaande uit onder meer Pia Douwes, Johnny Kraaijkamp en Tony Neef. Stichting BoV zal The Addams Family van 24 maart tot en met 2 april 2023 opvoeren in theater De Maagd.

Lees ook: BOV voert musical Oliver! alsnog op in Theater De Maagd