Roosendaal

Groene Pluim voor Tristar: ‘Duurzaamheid vergt creativiteit’

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Wie aan een chemisch bedrijf denkt, denkt niet gelijk aan duurzaamheid. Toch ontving Tristar in Roosendaal vrijdag een Groen Pluim. Een erkenning dat het bedrijf dat schoonmaakmiddelen maakt, duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. “Duurzaam handelen vergt creativiteit.”

Eerdere uitreikingen vonden plaats tijdens een ondernemersdag of een feestelijk ondernemersgala. Dat zit er allemaal niet in, nu veel evenementen door corona niet doorgaan. Maar de uitreiking van de 34ste Groene Pluim bij het bedrijf zelf, dat heeft ook wel wat volgens de stichting. “We hebben van een nood een deugd gemaakt. Het is ook wel heel mooi om het bij het bedrijf in het bijzijn van het personeel te doen”, zegt Peter van den Eijnden, voorzitter van Stichting de Groene Pluim.

Duurzame grondstoffen

Corné Endepoel van Tristar ontving de pluim uit handen van de Roosendaalse wethouder Klaar Koenraad en van Peter van de Eijnden. De wethouder gaf hem het speldje, de voorzitter een bord voor aan de gevel.

Lees ook: Groene Pluim voor Eco-Point in Halsteren

Corné Endepoel, de general manager bij het bedrijf is zich bewust van het niet-duurzame imago van bedrijven in de chemische sector. “Toch zien wij dat er veel mogelijkheden zijn om de stroom van producten en grondstoffen duurzaam te maken”, zegt de trotse manager. “Duurzaam handelen vergt creativiteit van de mensen achter een onderneming”, verklaart hij het duurzame succes.

Duurzame creativiteit

De duurzaamheidsgedachte is volgens Endepoel in alle onderdelen van het bedrijf merkbaar. Zo wordt er gebruik gemaakt van duurzame grondstoffen zoals in een schoonmaakmiddel op basis van sinaasappelschillen. “Maar ook in de aftersales: We nemen gebruikte schoonmaakmiddelen terug ze te kunnen hergebruiken”, zegt hij.

Bij de uitreiking bij het bedrijf langs de A58 in Roosendaal was ook Jack Goossens aanwezig. Zijn bedrijf Gova (laurierkwekerij) ontvingeerder een Groene Pluim. Tevens was hij lid van de jury die Tristar bezocht. “Het was een hele eer om de prijs te mogen ontvangen ook voor onze medewerkers was het een bevestiging van het werk waar ze mee bezig zijn en de duurzame manier waarop we dat doen.”

Lees ook: Gova Laurierkwekerij uit Nispen verdient 26ste Groene Pluim